Nyt se alkoi… Eli ensimmäinen lähiviikko koulussa takana.

Opiskelu kaverikseni lähti ratsastuskoulun hevonen Quadro eli tutummin Otto. Otto on 14-vuotias holsteiner ruuna. Otto on hypännyt 135 luokkia, lisäksi Otto osaa kouluratsastuksen kiemurat, avot, sulut, laukanvaihdot jne. ko vaB. Olen lähinnä vain hypännyt Otolla, joten koulukuvioiden treenaminen on jäänyt vähemmälle. Kouluratsastuksessa hevoseni piti olla friisiläistammani Goudsje jolla kisaan kouluratsastuksessa aluetasolla, mutta Goudsje on ikävä kyllä sairaslomalla. Joten Otto saa nyt  ainakin toistaiseksi toimia sekä este- että kouluhevosenani.

Matkaan lähdettiin Oton kanssa varhain maanantai aamuna, auto täynnä tavaraa, lähinnä hevosen varusteita. Otto majoittui koulun tallilla koko viikon, itse ajoin joka ilta kotiin, vaikka majoitus olisi toki mahdollista myös opiskelijoille.

Tavaran määrä tosiaan oli valtaisa, joka kerta kun lähtee itse reissuun joko hevosen kanssa tai ilman, aina vaan ihmettelee tarvitsenko todella kaikkea tätä tavara määrää, mutta ainakin hevosen kanssa pitää olla varmuudeksi sitä ja tätä mukana.

Vaikka ajokeli oli aika huono, saavuin hyvissä ajoin Brusabyhyn. Pienen etsiskelyn jälkeen, löysin  Oton karsinan, ruuna boxiin, vähän heinää eteen ja sitten olikin uusien opiskelijoiden infon vuoro. Samaan aikaan kanssani aloitti vain yksi aikuisopiskelija, opiskelemme yhdessä muiden aikuisopiskelijoiden kanssa jotka ovat aloittaneet koulun viime syksynä, heillä lähiviikko alkoi vasta tiistaina. Pienen infon jälkeen olikin jo ratsastuksen aika, joten Otto kuntoon ja maneesiin. Opettaja oli Tiina Loisa ja ratsastimme perusratsastusta, jotta Tiina hieman näki missä mennään, tehtiin siirtymisiä kaikissa askellajeissa ja askellajin sisällä.

Viikkoon mahtui paljon kaikkea, teoriassa mm. tallihygieniaa, ruokintaa, tuntien suunnittelua. Käytännössä mm. tuntien pitoa, ajamisen treeniä, siitä on muutamia vuosia, kun olen ravihevosta valjastanut, mutta mukavaa oli, pitkästä aikaa. Aikaisemmin aloittaneet oppilaat myös suorittivat välikokeita, niin tunnin pidossa kuin ratsastuksessakin, joita kävin seuraamassa. Nahkatyöt kuuluvat myös opintosuunnitelmaan ja hieman erikoisena juttuna oli se, että luokkahuoneiden ollessa yli buukattuja, perjantaina teimme nahkatöitä samassa huoneessa eläinten täyttäjien kanssa.. enpä moista ihan ensimmäisenä olisi kuvitellut hevosalaa opiskellessani näkeväni, eli vanha sanonta: kaikkea sitä näkee kun vanhaksi elää, pätee tässäkin. No ei siellä sentään hevosia täytetty 🙂 .
Eipä ainakaan ei voi sanoa että tylsäksi elämä olisi käynyt! Viikko poikkesi todella paljon normaalista arjestani, joten oli kyllä kokonaisuudessaan mukavaa vaihtelua.

Yksi top asia viikossa oli se, että suoritin hevosen eläinkuljettaja kokeen, jee! Tämän olen ajatellut suorittavani jo monta vuotta, mutta en ole vaan koskaan saanut aikaiseksi. Joten heti tuli jotain konkreettistakin suoritettua.

Ja sitten tietenkin ratsastusta oli joka päivä, aivan loistavaa ratsastaa jonkun silmän alla joka päivä. Ratsastuksessa opettajina koulussa ovat Tiina Loisa ja Annika Härkönen. Kuten sanottu, en Otolla ole juurikaan sileällä ratsastanut joten siinä riittää harjoittelua. Esteissä toki on myös todella paljon treenattavaa, koska en kilpaile aktiivisesti esteratsastuksessa ja muutenkin ”löysin” esteet uudelleen vasta noin reilui vuosi sitten. Opiskelusta saa paljon motivaatiota treenamiseen, täytyy todella treenata jotta pääsee väli- ja näyttökokeista läpi. Halua ja tahtoa ainakin löytyy, ja kaikki on vaan itsestä kiinni, joten ei muutakuin niitä kuuluisia tunteja, tunteja ja vielä kerran tunteja satulassa. Onneksi Otto on todella osaava molemmissa lajeissa, joten hevosesta ei homma ainakaan jää kiinni!

Päivät olivat pitkiä ja kotona olin useimmiten illalla kahdeksan, yhdeksän aikoihin, heti kotiin saavuttuani menin ruokkimaan hevoset. Jonkun tallilaisen kanssa oltiin sovittu hevosten sisään ottamisesta joten minulle jäi vain hevosten ruokinta ja aamutallin valmistelu. Iltatallin jälkeen meni vielä muutama tunti muiden töiden parissa, joten univelkaakin pääsi hieman kertymään. Mutta koko viikko oli hauska ja mielenkiintoinen, sekä tietysti tuli opittua uusia asioita. Hieman mietityttää mahdanko selvitä tästä kaikesta, paljonhan tämä koulun läpi vieminen tulee viemään aikaa ja energiaa, joka tietysti oli odotettavissakin, mutta eiköhän se siitä kun on vauhtiin päässyt!

Myös täytyy antaa kreditit Otolle joka on niin viisas poika että sen kanssa reissaaminen oli super helppoa, ja Otto taisi myös hieman nauttia saamastaan huomiosta, taisi tulla kisa-ajat mieleen. Vaikkakin kyllä loppuviikosta alkoi myös Otolla tuntumaan tämä erilainen viikko, versus Oton normaali elämä, tuntihevosena, ei aina ole kovinkaan rankkaa.

Eli ei muutakuin seuraavat viikot kovaa treeniä ratsastuksessa sekä kirjallisten töiden tekoa, ja kolmen viikon päästä taas seuraavalle lähiviikolle!

-Elina-

otto_koulu
Otto