Gallop! Selän ja vatsan lihakset käyttöön! Irina Kokon treenisarjassa jatketaan laukalla. Lakuden Ihmeen laukka on sen vahvin askellaji. Tullessaan Irinalle laukan laatu ei ollut vielä tullut esille ja töitä on tehty myös laukan kanssa. Irina sanoo heikoimman lenkin olleen selän käyttö joten laukka treeneissä on kiinnitetty huomiota siihen että ori käyttäisi selkä- ja vatsalihaksiaan – näin ollen työskentelisi läpi kropan.

Irina Kokko on I-tason ratsastusvalmentaja, ratsastuksenopettaja, joka parhaillaan suorittaa Ypäjällä ratsastuksenopettajan erikoisammattitutkintoa (Master). Irina on kilpaillut kansallisella tasolla este- ja kouluratsastuksessa yli 15-vuotta. Irina toimii yrittäjänä Kulta-Ahon Ratsutilalla Hajalassa, jossa ratsuttaa, pitää ratsastustunteja, valmennuksia ja tarjoaa ylläpito paikkoja.
Irinalla on myös vankka kokemus suomenhevosten ratsuttamisesta, ja suurimmat menestyksen hetket löytyvät suomenhevosten satulassa: Kasvattajakilpailun voitto, sekä aluemestaruus kouluratsastuksessa vuonna 2010 oriilla Veihaivei Jii, Estemestaruus kultaa 2013 oriilla Hoppunen, Kasvattajakilpailun voitto esteratsastuksessa, sekä 3. sija kouluratsastuksessa 2014 oriilla Lakeuden Ihme. Sekä lukematon määrä kansallisia sijoituksia koulu- ja esteratsastuksessa eri suomenhevosilla. Lisäksi kantakirjattuja oreja ja tammoja on reippaasti toistakymmentä, ja Irina on myös toiminut koeratsastajana kantakirjauksessa. Suomenhevosten koulutus onkin Irinalle erittäin rakasta puuhaa!

Treenisarjan muihin osiin näistä linkeistä:

ALKUVERYTTELY

KÄYNTI

RAVI