Hyvät jumppavinkit ratsastajalle! Näihin liikkeisiin ei mene montaa minuuttia päivässä, mutta ero minkä huomaat ratsastuksessa saattaa olla hyvinkin suuri. Suosittelemme harjoituksia tehtävän vähintään kolme kertaa viikossa. Tässä artikkelissa keskitymme ryhdin parantamiseen joka on usean ratsastajan harmistuksen paikka, ja varsinkin näin talvisin, meidän suomalaisten ryhti painuu entisestään kasaan kun yritämme pitää itseämme lämpimämpänä jännittäen hartioita, pää painuksissa.

”Teräsmies”
– asetu vatsallesi lattialle.
– pidä jalat ja kädet suorana, muttei jännitettynä. Nosta käsiä ja jalkoja yhtä aikaa kohti kattoa. Nosta vain sen verran mikä tuntuu hyvältä, kehittyessäsi saat jalat ja kädet korkemmalle. Pidä katse kohti maata, ajattele että niska on samassa linjassa selkärangan kanssa liikkeen aikana.
– Pidä liike 2-5 sekunttia.
– uloshengitys kun nostat kädet ja jalat, sisäänhengitys kun lasket kädet ja jalat takaisin maahan.
– toista 10 kertaa. Pidä pieni tauko ja tee toinen 10 kerran sarja.

uinti

”Uinti”
– asetu lattialle käsien ja polvien varaan. Pidä selkä suorana, niska samassa linjassa selkärangan kanssa, katse alas maahan.
– nosta oikea käsi ja vasen jalka ylös vaakatasoon. Pidätä muutaman sekunnin ajan. Palaa alkuasentoon. Vaihda puolta.
– Tee liikettä puolta vaihdellen 3o sekunttia. Hetki taukoa ja toista toinen 30 sekunnin sarja.

superman2

”Teräsmies 2”
– alkuasento sama kuin teräsmiehessä.
– nosta kädet ja jalat ylös lattiasta, kurota oikealla kädellä ja vasemmalla jalalla vielä hieman pidemmälle. Laske kädet ja jalat maahan. Vaihda puoli.
– Tee liikettä puolta vaihdellen 3o sekunttia. Hetki taukoa ja toista toinen 30 sekunnin sarja.Young fit woman doing yoga exercise called Bhujangasana, isolated on white background.

Selän venytys
– makaa vatsallasi, laita kädet rinnan viereen sormet eteenpäin. Lähde tästä varovasti suoristamaan käsiä, nosta ylävartaloasi ja katsettasi kohti kattoa. Kun kätesi ovat suorat, katso kevyesti kohti kattoa, pidä venytys sen aikaa kun tuntuu hyvältä. Laskeudu hitaasti takaisin lattiaan. Toista venytys kolme kertaa tai mikä itselle ja selälle tuntuu hyvältä määrältä.
– Tee liike hitaasti ja varovasti. Mikäli notkeus ei vielä anna periksi niin että saisit kädet täysin suoraksi, ole ystävällinen kehoasi kohtaan ja kehitä sitä pikkuhiljaa eteenpäin.