Ensimmäisellä viikolla harjoittelimme joustoa hevosen pituussuunnassa. Tällä viikolla keskitymme joustoon sivuttaissuunnassa. Jatkamme myös hevosen lihaksiston huollon opettelemista ja lisäämme harjoitteluun puomiharjoituksia! Kyran oppeja kuunnellen mietimme hevosen kokoamista ja pidämme ilon ratsastuksessa.

Väistöt ja taivutukset lisäävät hevosen elastisuutta. Muista pitää hyvä eteenpäinpyrkimys ja harjoittele väistöjä ja taivutuksia oman ja hevosesi tason mukaan. Parhaan tuloksen saat kun yhdistät edellisen viikon oppeja tämän viikon tehtäviin. Esimerkiksi kun pyydät joustoa sivuttaissuunnassa (esim. pohkeenväistö), ratsasta sen jälkeen eteen ja pyydä hevosta venyttämään pituussuunnassa.

Harjoitukset tälle viikolle:

1. Harjoitukset ympyrällä.  Käytä näitä harjoitteita useammalla ratsastuskerralla tällä viikolla hevosesi mukaan. Katso Håkan Wahlmanin treenivideolta mitä ympyrätyöskentelyssä täytyy huomioida:
HÅKAN WAHLMANIN VALMENNUKSESSA, YMPYRÄLLÄ, linkki 

2. Aloita sivuttaissuuntaiset harjoitukset Sanna Törnrothin ohjeiden avulla:
SANNA TÖRNROTH, IRROITTELEVAA JUMPPAA, linkki
Katso myös Hockun treeni missä maasta käsin autettiin hevosta ymmärtämään paremmin väistävää sisäpohjetta, sekä korjattiin vinoutta:
HÅKAN WAHLMANIN VALMENNUKSESSA, HEIKOMPI SUUNTA, linkki
Kouluratsastaja ja -valmentaja Kirsi Hagnerin yksi lempiharjoituksista irroitelee hyvin hevosta:
KIRSI HAGNERIN VALMENNUKSESSA I, KÄYNTIVÄISTÖJÄ, linkki
KIRSI HAGNERIN VALMENNUKSESSA I, RAVIVÄISTÖJÄ, linkki

3. Lisää viikkoharjoitteluun helppoja puomitehtäviä, aloitamme ihan perusteista ja tarkistamme puomeilla hevosen suoruuden, sekä lisäämme siirtymisiä puomiharjoitteluihin:
PUOMIKOULU 1 – PERUSASIAT RAVIPUOMEISTA, linkki
PUOMIKOULU 2 – SUORA HEVONEN, linkki
PUOMIKOULU 3 – SIIRTYMISET, linkki

4. Lue Kyra Kyrklundin ajatuksia kokoamisesta. 
”Ratsastus on niin paljon tunteesta kiinni, ja tunne on aistielämys ja se on vaikea selittää mikä on aistielämys. Kuten maku tai kuulo tai näkö, jos sitä ei ole itse kokenut, sitä on vaikea selittää.” Kyra Kyrklund
Jos kuka, niin Kyra on kuitenkin paras selittämään sitä fiilistä, lue artikkeli tästä.

5. Hieroja Taru Rasimuksen vinkeillä opettelemme hevosen ylälinjan venytystä maasta käsin!
HIEROJAN VINKIT, YLÄLINJA VENYTYS, linkki