Elastinen hevonen liikkuu eteen-taakse ja sivuttaissuunnassa kuin kuminauha tai jousi. Mitä irtonaisempi hevonen on lihaksiltaan, sen helpompaa sen on venyttää sekä supistaa lihaksia. Ensimmäisellä viikolla käydään läpi hyviä harjoituksia veryttelyyn. Oikeaoppinen veryttely on tärkeää hevosen lihasten kannalta, niin sanottu eteen-alas ratsastus on hyvä alku elastiseen hevoseen. Venyäkseen oikeaoppisesti pituussuunnassa, täytyy hevosen olla suora. Tällä viikolla panostetaankin myös hevosen suoruuteen.

Kun hevonen on saatu pituussuunnassa venyttämään jousta, lyhennetään joustoa helposti tekemällä siirtymisiä. Helpot ravi – käynti siirtymiset sopivat tähän erittäin hyvin. Koska nyt haetaan joustoa nimenomaan pituussuunnassa, on taas tärkeää etteä hevonen pysyy siirtymisissä suorana.

Alkuveryttelyn ja suoruuden lisäksi venytä hevosesi pituuslinjaa, avaa selkää ja lisää irtonaisuutta reippaassa käynnissä, ravissa ja / tai laukassa omien taitojesi mukaan. Kun teet reipasta käyntia, ravia ja laukkaa kevyellä kädellä säilyy hevosella myös hyvä eteenpäinpyrkimys. Helpointa ja hauskinta tätä on toteuttaa maastossa, mutta kentällä ja hallissa venyttely onnistuu myös oikein hyvin. Muista verytellä hevonen hyvin.

Käymme läpi myös hevosen lihaksiston hierojan kanssa. Tarkistetaan mahdolliset jumit ja jäykkyydet.

Harjoitukset tälle viikolle:

1.Veryttely
Käytä alku- ja loppuveryttelyssä Sanna Törnrothin ja Anna von Wendtin neuvoja. Mieti hevosen ylälinjan venymistä.
SANNA TÖRNROTH, ALKUVERYTTELY, linkki
HEVONEN SUORAKSI ANNA VON WENDTIN KANSSA, ALKUVERYTTELY, linkki
HEVONEN SUORAKSI ANNA VON WENDTIN KANSSA, LOPPUVERYTTELY, linkki

2.Kouluratsastusharjoituksia on tälle viikolle kolme. Käytä näitä harjoitteita useammalla ratsastuskerralla tällä viikolla hevosesi mukaan.
SANNA TÖRNROTH, IRROITTELEVAA JUMPPAA, linkki
HEVONEN SUORAKSI ANNA VON WENDTIN KANSSA, RAVISSA, linkki
HEVONEN SUORAKSI ANNA VON WENDTIN KANSSA, LAUKASSA, linkki

3.Kiinnitä huomiota tällä viikolla hevosesi eteenpäinpyrkimykseen, harjoittele taitojesi mukaan maastossa, kentällä tai hallissa reipasta käyntiä, ravia ja / tai laukkaa. Pidä hevonen mahdollisimman suorana, käsi kevyenä ja anna hevosen venyttää lihaksia. Toteuta harjoitus ravissa keventäen ja laukassa kevyessä istunnassa.
Tee myös paljon käynti-ravi- käynti tai ravi-käynti-ravi siirtymisiä suoralla uralla.
Näihin molempiin voit käyttää myös Dr. Andrew McLean klinikoilta tuttua Toolboxin siirtymisiä ja nopeusnappulaa, lue lisää:
DR. ANDREW MCLEAN – RATSASTAJAN TOOLBOX, linkki

4.Käy läpi hevosesi lihaksisto hieroja Taru Rasimuksen kanssa. Katso hieroja selkeät vinkit ja havainnollistavat videot:
HIEROJAN VINKIT, MITEN TARKKAILET HEVOSTASI, OSA 1, linkki
HIEROJAN VINKIT, MITEN TARKKAILET HEVOSTASI, OSA 2, linkki

5. Vaikka kyse on tällä viikolla suurimmaksi osaksi ”vain” venyttelystä, niin muista kiittää hevostasi. Näin se oppii nopeammin mitä haluat ja pyrkii venyttämään vielä lisää! Lue lisää artikkelista: HEVOSEN KIITTÄMINEN, linkki.