Oripäivillä 2014 järjestettiin mielenkiintoinen ratsuhevosjalostuksen koulutus. Koulutuksen aiheena oli lineaarinen arvostelu ja arvosteltavien sukujen vahvuudet. Saimmekin kuulla paljon uutta mielenkiintoista eri sukuhaaroista ja -yhdistelmistä!
Huom. Pitkä video, hitaalla nettiyhteydellä saattaa lataaminen kestää.

Asiantuntijoina:

Mikael Nolin, Ruotsi
Mikael Nolin työskentelee Ruotsissa nuorten hevosten kouluttajana ja toimii SWB:n orilautakunnan estetuomarina. Hän kilpailee itse aktiivisesti ja saavutuksia on aina vaikeista esteluokista saakka. Mikael on vuosien aikana esittänyt monia oriita suorituskyvyn kokeessa. Hän on myös erittäin arvostettu tuomari 3-vuotistesteissä ja laatuarvostelussa.

Dr. Ludwig Christmann
Saksalainen Dr. Ludwig Christmann Hannover Verbandista luennoi kouluhevosten sukulinjoista . Dr. Ludwig Christmann luennoi myös jalostusvalinnoista.
Hannover asiantuntija Dr. Ludwig Christmann on työskennellyt Hannover-liiton palveluksessa vuodesta 1984. Nykyisin hän johtaa uutta kansainvälisistä asioista, tutkimuksesta ja koulutuksesta vastaavaa osastoa.
Aiemmin hän työskenteli pitkään Hannover Verbandin apulaisjalostusjohtajana, ja hänen tehtäviinsä on kuulunut mm. kantakirjaan tarjottavien tammojen arviointi. Christmann on vieraillut asiantuntijana ja mm. tammanäyttelyiden tuomarina Australiassa, Kanadassa, Tsekissä, Ranskasa, Englannissa, Italiassa, Luxemburgissa, Uudessa-Seelannissa, Venäjällä ja USAssa.
Hän on myös vastannut useista Hannover-liiton projekteista, mm. estehevosten jalostuksen kehittämisestä.

Päivi Martinmaa
Estehevosten sukujen vahvuuksista kertoo pitkänlinjan estehevoskasvattaja Päivi Martinmaa.
Päivi on yksi Suomen tunnetuimmista estehevoskasvattajista ja sukuasiantuntijoista. Hän on mukana Suomen Hippoksen projektissa, kehittämässä lineaarista arvostelua Suomeen.

Anne-Mari Pekonen
Anne-Mari Pekonen on kouluratsastuksen GP-tuomari, kasvattaa hevosia ja valmentaa. Hän omistaa miehensä kanssa yksityistallin Haarajoella.

Tilaisuudessa käytiin läpi lineaarista arvostelua teoriassa ja käytännössä. Arvioitavina oli nuoria este- ja kouluhevosia.

Suomen Hippos järjesti luennon yhteistyössä Suomen Hannoveryhdistyksen kanssa.