Finnderby-tapahtumassa ratsastettiin v 2017 perinteisen Derbyn lisäksi mm. esteratsastuksen GP-sarjan osakilpailu, Mannerheim-kenttäratsastuskilpailu, sekä ratkotaan kouluratsastuksen kaikkien ikäryhmien ja senioreiden Suomen mestaruus.

Koko tapahtumaviikonlopulle nimen antava Finnderby-luokka on ainutlaatuinen esteratsastuskilpailu Suomessa. Kilpailu käydään Ypäjän derbykentällä, vuodesta toiseen samalla radalla, joka sisältää useita maastoesteitä muistuttavia kiintoesteitä.

Finnderby-rata. Lähde: Ypäjän Hevosopisto

Finnderby-rata säilyy vuodesta toiseen samanlaisena, pitkänä ja vaativana. Esteiden korkeus, 135 cm, ei kerro totuutta Derby-radan vaativuudesta: perusradalla on pituutta 1070 metriä, joka on kaksi tai jopa kolme kertaa enemmän kuin useimpien nykyaikaisten estekilpailujen radat.

Finnderby-radalla on 19 estettä. Sarjojen ja bankettien myötä se tarkoittaa jopa 24 hyppyä. Vaativuudesta kertoo sekin, että Ypäjän Derbyn perusradan hyppääminen ilman virhepisteitä on koko kilpailun historian ajan ollut hyvä suoritus. Perinteiseen tapaan käytävään uusintaan ei tavallisesti selviydy kovin monta ratsukkoa, vaikka lähtölista koostuu maan parhaista esteratsastajista ja hevosista.

Suomalaisratsastajille Finnderbyllä on aina ollut oma merkityksensä: derbyvoittoa arvostetaan samaan tapaan kuin Suomen mestaruutta. Vastaavia arvostettuja Derby-ratoja on myös muulla Euroopassa, esimerkiksi Saksassa ja Englannissa.  (Lähde ja ratapiirrustus: Ypäjän Hevosopisto: Finnderby)

Nyt ainutkertainen mahdollisuus tutustua rataan estevalmentaja Kari Nevalan kanssa! Katso alta videolta kuinka vuoden 2015 voittajat Mikael Wahlman ja Silvercup suorittavat radan hienosti! Kari kertoo radan kulusta ja sen jälkeen lähdetään yhdessä kävelemään rataa!

Finnderby esteet 1-17

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/220006763?color=ff9933&title=0&byline=0&portrait=0" width="720" height="405" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>