Kaikki ovat varmasti kuulleet otsikossa olevan sanonnan, ja myöskään esteratsastajien ei tulisi unohtaa valmentautumista kouluratsastuksessa. Mm. vuoden 2014 senioreiden suomenmestari Janna Jensen totesi kun häneltä kysyttiin miten hän on treenannut kohti suomenmestaruuksia hevosellaan, vastaus oli kouluratsastuksella.
Hevostiimin sponsoriratsukot jotka kilpailevat esteratsastuksessa osallistuivat Håkan Wahlmanin valmennukseen. Edellisenä päivänä ratsukot olivat osallistuneet Kari Nevalan estevalmennukseen, ja Hocku oli seuraamassa kyseistä valmennusta, näin hän näki konkreettisesti ratsukoiden heikkoja puolia rataesteillä, joita lähteä parantamaan kouluratsastuksen kautta. Toisella ratsukolla ongelmia oli ristilaukan kanssa, kun taas toisella hevosen jäykkyys ja pohkeen takana oleminen. Kyseiset harjoitteet toki ehdottomasti sopivat kaikille! On lajisi sitten mikä tahansa! Muunmuassa näillä harjoitella saadaan lisää kuuliaisuutta ja vetreyttä.

OSA 1

OSA 2

OSA 3

Håkan Wahlman,  RJL:n pitkäaikainen puheenjohtaja, kouluratsastaja – ja valmentaja, sekä rakastettu tapahtumien juontaja.