Lokakuun lähiviikko takana. Taas hieman säätelyä normaalin arjen, yrittäjyyden ja opiskelija-elämän välillä, mutta taas yhdestä viikosta selvittiin! Tämän viikkon issue oli hevosen hoidon näytön suorittaminen joka sisältää aamutallin tekemisen koulun tallilla, loishäätösuunnitelman ja irtokengän kiinnittämisen. Näistä mielenkiintoisinta oli kengittäminen koska vaikka hevosihmisen elämää jo melkein kolmekymmentä vuotta (ohhhoh…) takana, en ole muutakuin kenkiä irroitellut tarvittaessa. Ammattilaisten hommia, olen ajatellut :). Joten oli kiva päästä lyömään kenkää kiinni.

Tällä viikolla minulla ei ollut laisinkaan hevosta mukana koska en ollut suorittamassa näyttöjä, työkiireiden takia sekä myös se että friisi ei ole ollut ihan paras mahdollinen treeneissä ja seuraavana olevassa kouluohjelmassa meidän pitäisi jo yltää ratsukkona aikamoisen hyvään suoritukseen jotta pääsisimme läpi, keskiverto suoritus meiltä ei riittäisi, koska sairaslomien jälkeen ei olla vielä siinä pisteessä mitä esimerkiksi edellis kesänä olimme, hiljaa hyvä tulee.
Toki olisi hyvä että hevonen olisi mukana vaikkei näyttöjä suorittaisikaan, koska valmennuksiin olisi hyvä ja tärkeää osallistua, mutta tiesin viikon olevan haasteellinen ajallisesti joten ikävä kyllä siinä kohtaa tingin valmennuksiin menemisestä, ja ikävä kyllä se on myöskin niin että kun hevonen on mukana, se tuottaa extra työtä = vieläkin aikaisemmat aamut ja pidemmät illat.

Sekä aamutalli että kengitys treenailtiin heti maanantaina. Aamutallissa nyt ei sen kummempia tarvinnut ihmetellä kuin että selvitettin tallin rutiinit, ja mistä löytyy hevosten ruuat yms. ketä menee mihinkin tarhoihin jne.
Kengitystä treenailtiin Oscar ”Osku” ravurin kanssa, joka kiltisti malttoi seisoa vaikka taisi sillä aika välillä vähän pitkäksi käydä.
osku

Osku saa nyt juosta hiittinsä mun laittamalla kengällä…raukka parka 😉 

Muuten viikolla osallistuin joihinkin teorioihin, seurasin muiden ratsastus- ja opetusnäyttöjä. Perjantaina oli vuorossa tämä hevosen hoidon näyttö, ennakkoon piti tehdä tallin loishäätö suunnitelma sekä suorittaa ensiapukurssi I (tämän suoritin viime lähijaksolla). Aamun aloitimme klo 7.00, hevosille väkirehujen jako, slowfeedeerien täyttö jos jollain hevosilla oli heinä päässyt loppumaan tai oli vähissä, käytävien lakaisu, hevosten yleistarkastus. Meitä oli kaksi suorittamassa näyttöä, joten tämä meni näppärästi. Brusabyn tallissa asustaa 28 hevosta ja 6 hevosta asuu pihatoissa. Aamulla pihattoon ruokittiin tammat joilla maitovarsat alla, muut saavat väkirehunsa iltaisin.

Tämän jälkeen kävimme koulun ruokalassa aamupalalla, ihanaa päästä valmiiseen aamupala pöytään :). Tästä jatkoimme takaisin talliin ja hevoset menivät tarhoihin. Koulun hevosenhoitaja opiskelijat olivat myös tarhaamassa/loimittamassa joten kaikkia hevosia ei tarvinnut kahteen kimppaan ulos viedä, joten tämäkin oli nopeasti taputeltu valmiiksi. Ainoa mitä piti itseä muistutella tekemään oli se että hevonen laitetaan kiinni karsinassa kun sille laitetaan loimi, koska tunnustan etten koti tallilla näin tee :O , se olisi ollut hylyn paikka jos tämä olisi unohtunut..

Sitten oli kengityksen vuoro, täytyy sanoa että näin vähäisellä treenillä se meni ihan ok, vähän piti mietiskellä työvaiheita, mutta ongelmitta homma sujui, Osku oli taas kiltti (meillä oli sama hevonen myös näytössä). Mutta mielestäni työn jälki oli treenaus kerralla siistimpi. Näytön vastaanottaja sanoi, että ei mitään robleemia sekä aamutallissa että kengityksessä, paitsi että kengityksessä kokemattomuus/epävarmuus näkyi, mutta asia tuli suoritettua ja vielä moitteettomassa ajassa (ei sillä että se olisi nopeuskilpailu, mutta ei kai sitä katsottaisi hyvällä jos yhden kengän irtiottamiseen ja takaisin laittamiseen tuhraantuisi paljon aikaa). Eli läpi meni taas näyttö, pienin askelin kohti valmistumista :).

20141017_093340

 

Vähän Brusabyn maisemaa kauniissa syys ilmassa. Taustalla derby kenttä & ravirata.

Ensi kertaan,
Elina Rauhala