Minä rakastan hevosihmisiä. Hevosihminen on yritteliäs, tiedonjanoinen, uuttera, ahkera ja äärimmäisen eläinrakas. Mitä syvemmälle uppoat hevosten maailmaan, sitä vähemmän sinulle jää aikaa mihinkään muuhun; elät ja hengität hevosta varten. Parhaimmat ystäväsi ovat tallikavereita tai muuten hevosihmisiä, joten jos et ole hevosten kanssa, voit aina puhua niistä. Jos et ole hevosalalla töissä, ovat työkaverisi kyllästyneitä pollepuheisiisi. Onkin olemassa hevosmaailma ja sitten on ”normaali maailma”. Minulla on onni että miehenikin on hevosihminen, meillä ei siis ole normaalia maailmaa, meillä on vain hevosmaailma. Kotona puuhellan taustalla on hevosaiheinen mosaiikki, vessassa on hevostaulu, eteisessä vanhoista längistä tehty peili. Jouluksi leivoin ystäville kakkuja hevoskoristeilla. Kun mieheni meni kauppaan farkut (ei siis ratsastushousut) päällä, totesi naapurin tallinpitäjä kovaan ääneen kassajonossa, ettei ollut tunteä häntä vaatteet päällä! Hevosmaailma törmää normaaliin maailmaan välillä näinkin hauskasti.

Meillä onkin se onni, että vietämme koko ajan, kaikki päivät hevosten kanssa. Hevonen on paras opettaja, seuraamalla sitä tarkasti, opit parhaiten ymmärtämään hevosen elämää. Ratsastamalla paljon ja erilaisia hevosia, opit parhaiten ratsastamaan. Mutta jokaisella ammattilaisellakin on mielessä monta valmentajaa, ratsastuksenopettajaa, eläinlääkäriä ja hevosmiestä /-naista, joilta he ovat oppineet niin paljon, joita ilman heistä ei olisi tullut niin hyviä, kuin he ovat. Jokainen päivä on oppimista, jokainen hevonen ja jokainen hevosihminen opettaa jotain uutta. Alan ammattilaiset ovat usein myös valmentajia, heillä on erinomainen pedagoginen kyky neuvoa ja opastaa. Hevostiimin mukaan onkin jo innolla lähtenyt useita ammattilaisia. Todellista hevosmiestaitoa onkin opettaa hyvää hevosmiestaitoa muillekin.

Nykyaikana kaikki löytyy netistä ja tieto voi olla hyvinkin hankalasti haettavissa tai kyseenalaisesta lähteestä. Yksin puurtava tallin omistaja kaipaisi vertaistukea ja vinkkejä, pohjanmaalaisella hevosenomistajalla on 100km matkaa lähimpään valmennukseen, toimistotyöläinen haaveilee ratsastusretkestä metsässä, kilparatsastajaa jännittää. Hevostiimi-palvelu on tehty tarpeeseen jakaa tietoa ja taitoja eteenpäin, antaa henkäyksen lannantuoksua toimistotyöpäivään, auttaa ja neuvoa, antaa vinkkejä treenaamiseen, viihdyttää ja kasvattaa meistä kaikista vielä parempia hevosihmiä.

Hevosihmiseltä – hevosihmiselle!

Minna Nieminen
Ylpeä Hevostiimin jäsen