Tämä harjoitus saa hevosen suorastaan rakastamaan voltteja ja siirtymisiä! Katso miten yksikertaisella harjoituksella saat hevosen innostumaan ja liikkumaan paremmin ylämäkeen!

1-2-3 Eteen treenisarjan vastuuopettaja Minna Nieminen kokee hevosen motivoimisen kiittämällä ratsastajan tärkeimmäksi tehtäväksi. ”Vaikka ratsukko olisi kuinka taitava tahansa, kannattaa aina välillä palata perusasioiden äärelle ja kiittää hevosta helpoista tehtävistä, kuten eteenpäinpyrkimyksestä”, kertoo Minna.
”Videolla näytän hyvin helpot ja hauskat tehtävät joilla tsekkaa nopeasti pohkeen vaikutuksen hevoseen ja herättää ilon työskentelyyn. Itse teen kaikenikäisillä hevosilla säännöllisesti tämän ”käsijarru pois ja kaasua” testin, se sopii myös ihan alkuveryttelyn yhteyteen. Me ratsastajat pelkäämme liikaa kontrollin menetystä ja usein unohtuukin käsijarru puoliksi vahingossa päälle.”

Videon tehtävien avulla omakin käsi rentoutuu ja hevosen eteenpäinpyrkimys paranee. Katso muutkin videot eteenpäinpyrkimyksen parantamiseksi 1-2-3 Eteen treenisarjan sivuilta!

Valmentaja: Minna Nieminen. Minna on työskennellyt useita vuosia hevosalalla Belgiassa, Ranskassa ja Portugalissa.
Töissään nuorten hevosten kouluttajana, sisäänratsastuksesta kilpailuttamiseen, kansainvälisen kilpailuhevosen hoitajana ja oman hevosalan yrityksen sekä tallin pyörittäjänä, on hän kerännyt paljon tietotaitoa hevosalasta ja siitä miten hevosen hyvinvoinnista tulisi huolehtia. Minna kilpailee kansallisella tasolla esteitä ja toimii ratsuttajana sekä ratsastuksenohjaajana.