Tässä sarjassa esittelemme kouluratsastuksen GP liikkeitä. Ratsukkona Anna-Leena Meller ja Mauser. Osa IV sulkutaivutus laukassa.

Diagonaalilla suoritettavassa sulku-taivutuksessa (”half-pass”) hevosen tulee olla kevyesti taivutettu sisäpohkeen ympäri niin, että se katsoo liikkeen suuntaan. Tahdin ja tasapainon on säilyttävä koko liikkeen ajan samalla kuin lennokkuus ja takaosan, erityisesti sisätakajalan, aktiivisuus säilyvät. Näin hevosen lavat säilyvät liikkuvina ja irtonaisina ja liike on vaivattoman ja näyttävän näköinen. Hevosen tulee olla lähes yhdensuuntainen pitkän sivun kanssa, etuosan johtaessa hieman liikkeen ja taivutuksen suuntaan. Liike voidaan suorittaa kootussa ravissa,
kootussa laukassa tai kür-ohjelman osana esitettäessä passagessa. Ravissa ulkojalat astuvat sisäjalkojen editse ristiin. Laukassa askel vie samanaikaisesti eteen ja sivulle. Laukassa liikkeen tarkoituksena on kehittää laukan kokoamista ja jäntevyyttä liikkeen jatkuessa sujuvana eteen ja sivulle ilman pienintäkään häiriötä tahdissa tai tasapainossa, hevosen samalla taipuessa pehmeästi ja kuuliaisesti. (SRL kilpailusäännöt kouluratsastus)