Tässä sarjassa esittelemme kouluratsastuksen GP liikkeitä. Ratsukkona Anna-Leena Meller ja Mauser. Osa VI piaffe.

Piaffe on erittäin koottua ja tahdikasta ravia, josta saa vaikutelman liikkeen pysymisestä paikallaan. Hevosen takaosan tulee laskea, painua syvemmälle alle ja säilyttää eloisa, voimakas poljenta
tehden mahdolliseksi etuosan kevenemisen ja mahdollisimman suuren lapojen irtonaisuuden. Ristikkäiset jalkaparit nousevat ja laskevat vuorotellen tasaisessa tahdissa.
Hevosen etukavion tulisi nousta etusäären puolivälin korkeudelle ja takakavion suunnilleen vuohisen korkeudelle.
Kauniisti kaartuneen niskan tulee olla korkeimpana kohtana, otsalinjan luotiviivan suuntaisena. Kuolaintuntuman tulee säilyä kevyenä. Liike on elastista, tahdikasta ja harmonista.
Piaffen tulee olla eloisaa ja ilmavaa, ja hevosen on säilytettävä tasapainonsa. Vaikka liikkeelle on ominaista pysyminen lähes paikallaan, hevonen on oltava koko ajan valmis vastaamaan ratsastajan eteenpäin pyytäviin apuihin. Siirtyminen hiukankin taaksepäin, epäsäännöllinen poljenta takaosalla, ristiin astuvat etujalat sekä etu- tai takaosan huojunta ovat karkeita virheitä. Kiireisin ja erikorkuisin tai epäsäännöllisin askelin ilman tahtia suoritettua liikettä tai askeleita ilman piaffelle luonteenomaista lepovaihetta askeleessa ei hyväksytä. Piaffen tarkoituksena on esittää korkeinta mahdollista kokoamisastetta antaen samalla vaikutelma paikallaan pysymisestä. Lähde: SRL kouluratsastussäännöt.