Hevostiimi tapasi Kyran lauantaina ennen loppuunmyytyä klinikkaa. Kyra kertoi, että raskaan vuoden jälkeen fyysinen kunto alkaa normalisoitua. Kyran elämän arki palautuu takaisin uomilleen, eli hevosten ratsastamiseen, kouluttamiseen, valmennusten ja klinikoiden pitämiseen. Vuosi sitten hänellä diagnosoitiin syöpä, josta Kyra on avoimesti puhunut julkisuudessa:

kyra_opisto

– Elämäni on muutenkin ollut kovin julkista, niin miksi en puhuisi tästä asiasta. Ymmärrän kyllä, että kaikki eivät asiasta haluaisi tai pystyisi puhumaan, mutta minulle se oli heti alusta asti selvää olla asian suhteen avoin. Lääkäri sanoi, että vuosi menee, tuo vuosi tulee täyteen huhtikuun ensimmäinen päivä, kertoo Kyra.

Usein kun ihminen sairastuu vakavasti, elämän prioriteetit saattavat muuttua, Kyra kuitenkin jatkaa siitä mihin jäi.

– Se mitä teen on minulle tärkeätä, joten haluan jatkaa siitä. Toki vakavasti sairastuessaan ihminen pysähtyy ajattelemaan, mutta olen elänyt elämääni niinkuin olen halunnut, olen elänyt unelmaani, miksi en jatkaisi siitä mihin jäin. kyra_max

Tällä hetkellä Kyran ja Richardin tallista löytyy 12 hevosta. Osa omia ja osa valmennettavien hevosia. Yksi tallin hevosista on meille kaikille tuttu Max. Max on 20-vuotias ja tekee edelleen innokkaasti töitä 2-4 kertaa viikossa. Kyra itse ratsastaa Maxin ja hänen ollessaan sairaslomalla, joko Richard tai tallin pääratsuttaja ratsasti Maxin. Max itse päättää viikko-ohjelmastaan ja jos Max aloittaa työt ilopukilla, silloin tehdään vähän enemmän töitä; jos taas ruuna on rauhallisemmassa olotilassa, käydään maastossa kävelemässä. Max on tallin kuningas, ja Kyra haluaa, että se voi niin fyysisesti kuin henkisestikin hyvin.
– Kun lähdet tallin pihasta on syytä pitää ohjat kädessä, Max on edelleen hyvin nopea, nauraa Kyra.

max– Max suorittaa joitakin GP liikkeitä jopa paremmin kuin kilpauransa aikana. Nyt kun Max on eläkkeellä, uskaltaa ottaa enemmän riskejä ratsastuksessa, muuttaa ja kokeilla eri asioita treenauksessa.

Hevostiimi 2015