Sekä este- että kouluratsastuksessa ja mukavassa harrastamisessa on hyödyllistä että hevosella on hyvä, tahdikas ja pyörivä laukka. Vaikka esteiden hyppääminen ja puomit tuntuvat heikosti laukkaavan hevosen kanssa hankalilta, kannattaa järkeviä puomi-, kavaletti ja esteharjoituksia tehdä myös laukan laadun parantamiseksi.

Treenivideon suomenhevosruuna Mikkis on 9-vuotias entinen ravuri, jonka kanssa laukkaaminen on ollut haastavaa. Helppojen puomi- ja esteharjoitusten kautta Mikkiksen laukka on jo kehittynyt todella hyvin! Katso alta veryttelyn tärkeimmät pointit, puomiharjoitus sekä helppo esteharjoitus.

 

Mikkikselle harjoituksiin sopiva väli oli 3.20m. Väliä kannattaa kuitenkin säätää hevosen mukaan!

Mikkikselle harjoituksiin sopiva väli oli 3.20m. Väliä kannattaa kuitenkin säätää hevosen mukaan!

Ratsukko: Niina Jokikokko ja suomenhevosruuna Mikkis.

Valmentaja: Kari Nevala
Kari on kilpaillut ja valmentanut Saksassa kansallisella ja kansaivälisellä tasolla 13 vuoden ajan. Kari on erikoistunut uraansa aloittelevien junioreiden ja nuorten ratsastajien systemaattiseen valmentamiseen. Hänen valmennettavansa ovat menestyneet hyvin kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Lisäksi sydän sykkii erityisesti nuorten lahjakkaiden hevosten kouluttamisen parissa. Kari onkin kouluttanut useita nuoria hevosia kansainväliselle huipulle asti.