jumppis_110716

Videon tehtävän välit Viätävälle. Valitse välit hevosesi mukaan!

Jumppasarjat ovat erinomaisia kehittämään hevosen laukkaa. Tämä harjoitus auttaa hevosta nostamaan ja pyöristämään selkää, siirtämään painoa takaosalle ja avaamaan lapoja. Jumppasarjoilla on tärkeä aloittaa pikkuhiljaa palikka palikalta hevosen ja ratsastajan taitotason mukaan. Jumppasarjojen välit vaihtelevat hevosen laukan pituuden (esim. poni – suomenhevonen – iso puoliverinen) ja hevosen koulutustason mukaan. Aloita helposta tehtävästä esim. vain kahdella maapuomilla laukassa ja etsi ensin sopiva väli jumppasarjaan.

Videotreenin 6-vuotias suomenhevosruuna Viätävä jumppaa laukkaa pyörivämmäksi kohti syksyn Kasvattajakilpailua.

Voit myös aloittaa helpommista tehtävistä laukan parantamiseksi, katso edellinen artikkeli: LAUKAN PARANTAMINEN PUOMI- JA ESTEHARJOITUKSIN – HELPPO!

Ratsukko: Niina Jokikokko ja suomenhevosruuna Viätävä.

Valmentaja: Kari Nevala
Kari on kilpaillut ja valmentanut Saksassa kansallisella ja kansaivälisellä tasolla 13 vuoden ajan. Kari on erikoistunut uraansa aloittelevien junioreiden ja nuorten ratsastajien systemaattiseen valmentamiseen. Hänen valmennettavansa ovat menestyneet hyvin kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Lisäksi sydän sykkii erityisesti nuorten lahjakkaiden hevosten kouluttamisen parissa. Kari onkin kouluttanut useita nuoria hevosia kansainväliselle huipulle asti.