Huippugroomi Nina Konkari kertoo parhaat ja toimivimmat loimiyhdistelmät tulevan talvikauden varalle:

Tarhailu on mielestäni tärkeä osa myös kilpahevosen elämää. Hyväpohjainen, ja mitä suurempi sen parempi! Hevoset eivät mene rikki sateesta tai pakkasesta, jos niillä on kunnolliset loimet päällä. Sateella OIKEASTI pitävä sadeloimi on kultaakin kalliimpi  ja kuivalla pakkassäällä lämmin toppaloimi kaulakappaleella. Olen myös sitä mieltä, että hevosen tulisi saada olla mahdollisimman paljon ilman loimia, mikä on kyllä usein haastavaa Suomessa… 🙁

toppaloimi_060915

Kaulakappaleellinen toppaloimi pakkassäähän.

Talliloimina suosin liukaspintaisia toppaloimia, joissa on reilusti tilaa lavoilla. Mitä vähemmän sen parempi. Todella kylmällä suosikkini on:

– Alimpana 100-200 grammainen toppis tai underblanket
– Keskimmäisenä villaviltti joka tulee niskan yli
– Päällimmäiseksi paketti kiinni vielä yhdellä toppaloimella jonka paksuus vaihtelee sitten kylmyyden mukaan.

En pidä jalkalenkeistä lainkaan, käytän vain häntälenkkejä. Sopivan mallinen loimi istuukin ja pysyy hevosen päällä ristivöillä ja häntälenkillä.

loimia3_060915

Villaloimet ovat kilpailuissa ehdottomat suosikkini.

loimet_060915

Hevonen kuivumassa pesun jälkeen.

Ratsastus- / liikutus- / kuivausloimena käytän aina kun mahdollista villaloimea. Myös fleeceä käytän paljon. Nopein tapa ilman solariumia kuivattaa läpimärkä hevonen on alla verkkoloimi / cooleri, jonka päälle laitetaan fleece- tai villaloimi. Jos hevonen seisoo mikä tahansa loimi päällä ilman valvontaa, kiinnitä loimet joko kunnolla (edestä ja joustovyöllä / ristivöillä kiinni), tai sitten niin, ettei ole lainkaan kiinnitettynä. Tällä ehkäistään mahdolliset tapaturmat, jos hevonen ravistelee loimen alas valvomatta.

Lämmintä syksyä,
t. Nina

Kesäisiä loimitusmuistoja, ötökkäloimi (= !

Nina Konkari on suomalainen huippugroomi, joka on tuttu näky sekä suomalaisissa että kansainvälisissä estekilpailuissa.

Artikkelikuvassa varsat ovat saaneet sadesäällä sadeloimet päällensä ensimmäistä kertaa. Kuva c)Jade Liski. Muut kuvat Nina Konkarin kotiarkisto.