Tammasta tulee mamma Osa 1

Kevät alkaa ”virallisesti” rantautumaan Suomeen, vaikka lämpimästä helmikuusta saimmekin jo nauttia. Siitostammojen mahat alkavat mukavasti pyöristyä – varsomiskausi siis lähestyy! Suomessa ensimmäiset varsat tältä vuodelta ovat jo saattaneet syntyä, mutta voidaan ehkä sanoa, että varsinainen kausi alkaa toukokuun alussa.

Tässä artikkelisarjassa seuraamme tamman Wienna Love B lopputiineyttä aina varsomiseen asti ja tamman elämää maitovarsan kanssa.

Wienna on tehnyt uran estehevosena, mm. vuonna 2007 Tapiola GP sarjan yhteispisteissä kuudes. Ratsastajanaan Pauliina Virta.
Wienna on peruskunnoltaan todella hyvässä kunnossa, ikä ei tammaa paina ja rehunkäyttäjänä todella tehokas, joten pikemminkin mahdollisten liikakilojen kanssa on saanut olla tarkkana.
Wienna oli ratsastuksessa kutakuinkin normaalisti käytössä tammikuun loppu puolelle asti, toki esteratsastus jäi jo aikaisemmin. Wienna on ollut viimeisen vuoden harrastekäytössä, sekä tehnyt välillä ratsastuskoulun tunteja.

Wienna Love B-Pauliina Virta (3)
Kuva: kirsinkuvat.net

Isäksi varsalle valittiin Evli Cagliostro, eli pientä estehevosen alkua odotellaan! Iso kokoinen ja laukkainen Cagliostro sopii pienehkölle ja säpäkälle Wiennalle hyvin.
Wienna astutettiin (tiettävästi) ensimmäistä kertaa elämässään ja ikää tammalla astutettaessa 16-vuotta, joten päädyttiin käyttämään suomessa astuvaa oria. Kun ori hyppää pukille ”seinän takana” tiinehtyvyyden mahdollisuus ensikertalaisella ja jo hieman iällä olevalla tammalla toivottavasti kasvaa, hieman kyllä onneakin astuttamisessa ja koko siihen liittyvässä prosessissa myös tarvitaan. Toki suurin peruste oriin valintaan oli orin saavutukset, jotka puhuvat puolestaan, ja niitä on tässä edes turha aloittaa listaamaan, sen verran vaikuttava se on!

Joten kesällä 2013 hevoskuorma-auton nokka osoitti kohti Koivulehdon tilaa, jossa Cagliostro asuu ja astuu. Kaikki sujuikin todella hyvin, Wiennalla oli hyvät ja säännölliset kiimat. Wienna tiinehtyi toisesta siemennyksestä, ja Koivulehdon tilan toimintaa, jossa vetovastuussa ovat Kirsi Hagner ja Seppo Hyyppä, ei voi muuta kuin suositella.

Wiennan laskettu aika on 15.5 joten noin kaksi kuukautta h.hetkeen, loppusuoralla ollaan, jännitys tiivistyy :)!

wienna_mamma Kuvassa tiineyspäiviä 270

Wienna sukupostissa: http://www.sukuposti.net/hevoset/wienna-love-b/345306

Evli Cagliostro sukupostissa: http://www.sukuposti.net/hevoset/cagliostro/231822

Koivulehdon tila: http://www.koivulehdontila.fi/