Anna von Wendtin treenisarjassa tehdään hevosen suoristamiseksi perusharjoituksia ravissa ja laukassa. Treenisarjan aloitamme veryttelyllä.

Annan ykköshevoset tällä kaudella ovat 12-vuotias Ullerups Milano ja 11-vuotias Denzel, jotka molemmat on koulutettu GP-tasolle. Näiden lisäksi Annalla on muutamia nuorempia hevosia. Tulevan kauden tavoitteena ovat GP-luokat sekä SM- ja PM-kisat ja nuorempien hevosten kanssa kokemuksen hankkiminen ikäluokkakilpailuista. Pidemmällä aikavälillä Annan tavoitteet ovat kansainvälisillä kisakentillä, arvokilpailuissa ja olympialaisissa. Hän valmentautuu Jonny Hilberathin opissa.

Anna on aloittanut ratsastusharrastuksen jo lapsena, myös hänen vanhempansa harrastivat ratsastusta ja perheellä oli kotona omia hevosia. Juniori-ikäiseksi asti Anna kilpaili myös esteillä ja kenttäratsastuksessa. Yhdeksi merkittävimmistä tapahtumista tuohon aikaan hän mainitsee Villivarsa Cupin voiton vuonna 2000. Anna asuu miehensä kanssa Kemiön saarella, jossa heillä on Björkboda Dressage talli. www.bjorkboda.fi

Annan mukaan kouluratsastuksessa kyse ei ole ”tempuista” vaan perusasioista. Hevosen ollessa ratsastajan avuilla, rehellisesti läpi ja kantaen itsensä, ”temput” ovat helppoja.
lähde Top Dressage Finland