quaterback

Quaterback

Quantum Theoryn isä Quaterback (Quaterman – Brandenburger) voitti itse aikoinaan 3-vuotiaiden Bundeschampionatin ja oman oritestinsä. Sillä on jo 43 hyväksyttyä orijälkeläistä ja sen ilmavasti liikkuvat jälkeläiset ovat hyvin kysyttyjä huutokaupoissa ympäri maailman. Suosiosta huolimatta Quaterback ei ole Tuija Tuomisen suosikkiori.
– En ehkä ole niin kovin ihastunut tuohon isään, mutta mielestäni tämä yhdistelmä on onnistunut. Emän puolelta tulee paljon täyttä verta, joka tuo jaloutta ja keveyttä mukaan, kertoo Quantum Theoryn omistaja Tuija Tuominen.

Quantum Theoryn emänisä on yksi ratsujalostuksen parhaista täysverioreista Prince Thatch. Tämä täysveriori hyväksyttiin hannoveriin pian laukkakilpailu-uransa jälkeen. Oritesteissä Adelheidsdorfissa vuonna 1989 se sai kolmanneksi parhaat pisteet (kouluratsastus 132.04). Prince Thatchin jälkeläisissä on kahdeksan jalostukseen hyväksyttyä oria, 65 State premium tammaa ja useita huutokauppamenestyksiä, kuten Verden Auctionin tähti Petrocelli (Prince Thatch xx – Falkland) – 110,000 euroa.
– Quantum Theory ostettiin maitovarsana Saksasta Niina Okkosen vinkin kautta orivarsallemme Lautukselle kaveriksi, kertoo Tuija. – Näin videon siitä, joka vei sydämeni!

Quantum Theory on saanut 2-vuotiaana kasvattajapäivillä 40 pistettä ja oli paras 2-vuotias ori. Ori esitettiin Tanskassa 3-vuotiaana ja se voitti oman ryhmänsä Vilherborissa esikarsinnoissa. Herningissä ori ei kuitenkaan saanut hyväksyntää.

– Ori on kasvanut kovin vaiheissa, kertoo Tuija. – Sen ollessa tasakorkea liikkuminen on sille kevyttä ja helppoa. Mutta ori on kasvanut niin, että se on välillä ollut todella takakorkea. Jopa 6cm takaa korkeampi. Herningissä ori oli takakorkeassa kasvuvaiheessa ja liikkuminen oli vaikeampaa. Se myöskin jäi kehään yksin, vaikka normaalisti viereisessä kehässä on samaan aikaa toinen hevonen. Joten Herning ei mennyt niin hyvin, ori ei ollut silloin hyvässä kasvuvaiheessa ja jännitti kehässä jäätyään sinne yllättäen yksin. Ori on vieläkin ollut välillä takakorkea ja muutamat ammattilaiset ovatin sanoneet minulle, että Quarterbackiläiset kasvavat hitaasti, mietiskelee Tuija.

quantum_ratsain

Quantum Theory ja Madis Morna EBEFissä 2014.

Nyt ori on 4-vuotias ja sen esittää ratsuoripäivillä Madis Morna. Tuija kertoo oriin valmistelun olevan tällä hetkellä hyvällä mallilla.
-Estetreenin harjoittelu jäi hieman turhan myöhäiseksi jalkakolhun takia. Nyt Madis on päässyt aloittamaan hyppäämisen, mutta toki olisi ollut hyvä jos se olisi voinut aloittaa aikaisemmin. Itselläni on sellainen tunne, että tämä ori tarvitsee aikaa kehittyäkseen. Oripäivät ovatkin arvio sen hetken tilanteesta. Mietitään tuota oriina olemista sitten oripäivien jälkeen. Tällä hetkellä ori on kuitenkin niin kiltti, ettei ole mikään rasite pitää sitä orina.

Kävi oripäivillä niin tai näin, Quantum Theory ei ole toistaiseksi myynnissä.
– Tämä ori on minulle oman tuntuinen. Kiltti, järkevä, herkkä, nopea ja reagoiva, kertoo Tuija Tuominen.

Quantum Theoryn kuvat Tuija Tuomisen arkisto

Seuraa Quantum Theorya ja Ratsuoripäiviä Hevostiimin livelähetyksessä suoraan kotisohvaltasi!