LL_FOTO_Muenster_dante001

Dante Weltino Kuva: Dressurpferde Leistungszentrum Lodbergen

Dalcantonin isä Dante Weltino (Danone I – Welt Hit II) on jäänyt hyvin Dalcantonin omistajan Tuija Tuomisen mieleen.
– Olen nähnyt useita videoita Dante Weltinon varsoista, jotka liikkuvat paljon, kertoo Tuija.
Dante Weltino onkin nuoresta iästään huolimatta hyvin suosittu ori. Laatu näkyi jo ensimmäisessä ikäluokassa, kun sen jälkeläiset myytiin huutokaupoissa erittäin hyvillä hinnoilla.

Dalcantonin emänisä on GP-tasollakin kilpaillut ori Licotus (Likoto xx – Donnerhall). Licotuksen isä on täyveriori Likoto xx ja Dalcantonin emälinjasta tulee enemmänkin verta. Sen kolmannen emän (eee) Elviran isä on kuuluisa angloarabi Inschallah x. Emälinjasta löytyy myös tuttuja, tästä mainitusta Elvira tammasta on niin ikään Andiamo Tyme (i.Andiamo), Kyra Kyrklundin menestyksekäs GP-ratsu, mm. Tukholman World Cupin toinen (v.2003).

Dalcanton tuli Tuomisille Saksasta Ulrike Buurmanin kautta.
– Ostin sen oman orin Sir Amourin kaveriksi videon perusteella. Dalcantonin on kasvattanut Werner Brunner.


Kaunis nuori ori sai viime syksynä 2-vuotiaana EBEFissä (European Breeding Event Finland) hyvän 8,36 keskiarvon. Nyt ori on 3-vuotias ja valmistelu oripäiville on edennyt suunnitelmien mukaan.
– Dalcantonin esittää oripäivillä Madis Morna. Ori on kiltti ja ystävällinen, mutta ratsastuksessa aika moinen Ferrari, todella herkkä, nopea ja energinen, kertoo Tuija. – Oripäivät ovat meille yksi arviointi sen hetken tilanteesta. Ori on myynnissä ja jatkamme oriin kouluttamista kunnes oikea ostaja orille löytyy.

Dalcantonin kuva Tuija Tuomisen arkisto

Seuraa Dalcantonia ja Ratsuoripäiviä Hevostiimin livelähetyksessä suoraan kotisohvaltasi!