Keskivartalon hallinta on yksi tärkeimmistä osa-alueista ratsastuksessa. Mitä vahvempi keskivartalosi on, sitä parempiin tuloksiin pääset myös ratsastuksessa.

Yoga (Bridge Pose)

Silta

– mene selinmakuulle jalat koukussa. Nosta lantiotasi niin että olkapäät, lantio ja polvet muodostavat suoran linjan. Tämä liike keskittyy vatsalihasten lisäksi myös reisiin ja alaselän lihaksiin. Liike on hyvä myös ryhdille. Mikäli tämä liike tuntuu sinusta helpolta, voit lisätä vaikeutta nousemalla varpaillesi. Pidä asento 10-20 sekunttia, laske hitaasti selkä takaisin lattiaan, hengittele rauhassa hetki ja toista kymmenen kertaa.

”Crunch” rutistus

– perusvatsaliike, mutta tehokas sellainen. Asetu selinmakuulle jalat koukussa. Kohota ylävartaloa, kiristä vatsalihaksia, älä notkista selkää ja suorista kädet kohti polvia, tee 15 ”rutistusta”, liikeradan ei tule olla suuri, niin että tunnet vatsalihaksien olevan jännittyneinä, ”töissä” koko ajan. Laske selkä maahan, taputtele vatsaa, odota hetki jaa tee kaksi settiä lisää, eli yhteensä 3 x 15.

rutistus2
Yksittäisen jalan venytys

– asetu selinmakuulle, jalat suorina. Koukista oikea jalka rinnan päälle pidä polvien alapuolelta kiinni molemmilla käsillä, esim. kädet ristissä. Lähde kurottamaan päätä kohti polvea, samalla nosta vasen jalka suoraksi ylös. Pidä liike 5 sekunttia, vaihda puolta, tee molemmet puolet 3 kertaa.

Lankkulankku

Yksi voiman kehittämisen ja keskivartalon perusliikkeistä. Makaa vatsallasi, nosta vartalosi niin että lepäät käsivarsien varassa varpaillasi. Niska, selkä, jalat, kantapää linjan tulee olla täysin suora, älä nosta peppua, älä notkista selkää. Pidä liike niin kauan kuin pystyt. Huom. on hyvä katsoa kellosta aikaa, aseta itsellesi tavoite, on se sitten 10s, 20s, 30s tai jopa pidempi aika. Näin haastat itseäsi aina parempiin ja parempiin tuloksiin!