Del-Cassio on Suomessa syntynyt 6-vuotias FWB esteratsu (i.Cassiano, e. Del-Phacelia, ei.Acapulco). Del-Cassion säkä on 172cm ja se ehti tänä vuonna kilpailla muutamassa Nuorten hevosten Racing 110-120-luokassa. Ensi vuonna tähtäimenä on alkukaudesta avoimet 120 luokat ja loppukaudesta 130 luokkia.
– Cassio on aina pienestä pitäen ollut hyvin valmiin näköinen ja helppo työskennellä. Se on hieman laiskan pullea ja lihava, joten työn täytyisi olla kaloreita kuluttavaa, muttei liian tylsää, kertoo kasvattaja – omistaja – ratsastaja Minna Nieminen.
– Neljävuotiaana Cassio oli vielä ori, kunnes alkusyksystä sai nivustyrän ja jouduttiin leikkaamaan. Onneksi Cassio selvisi, mutta kaikkineen kuntoutuksessa meni yli vuosi ja töihin päästiin vasta vuosi sitten syksyllä. Cassio on kuitenkin kyvykäs ja äärettömän nopea oppimaan, joten se hyppäsi tänä keväänä helposti kansallisia nuorten hevosten luokkia. Alkukesän kisoissa se kuitenkin venäytti selkänsä. Sitä ei heti huomattu, muuta kuin suoritustason laskuna. Jonkin aikaa etsimme syytä ympäriinsä, kunnes se löytyi. Cassio viettikin sitten loppukesän sairaslomalla ja Breeders haaveet kaatuivat siihen. Säännöllisellä fysioterapialla ja akupunktiolla, sekä huolellisella liikunnan suunnittelulla selkä parantui täysin.
Nyt talvikautena isoin tavoite olisi kasvattaa lihasta, laihduttaa hevosta ja pitää ylälinja letkeänä. Ensi kauteen täytyy päästä vahvemmilla lihaksilla, kahden rikkonaisen kauden jälkeen, päättää Minna.

Hevostiimi seuraa Cassion viikko-ohjelmaa kohti kisakuntoa.

Del-Cassion kotitallilla ei ole maneesia, mutta 10km säteellä löytyy muutama halli. Joulukuun viikko-ohjelma on tehty niin, että sitä pystyisi toetuttamaan kotonakin osin. Etelä-Suomessa ei ole vielä lunta, joten kenttä on kova ja jäässä, mutta pellolla on pehmeämpi ratsastaa:

MA
Kävelykone 10min aamulla + 10min ennen liikutusta,  Juoksutus pessoalla sään salliessa tai kentällä/ pellolla eteen alas työskentelyä.

TI
Kävelykone 15min aamulla, kuorkilla hallille koulutreeniä, Kerstin Nybergin kouluvalmennus tai itsenäisesti (siirtymisiä, siirtymisiä, siirtymisiä…).

KE
Kävelykone 10min aamulla + 10min illalla, maastokävely 1,5h.

TO
Kävelykone 10min aamulla + 10min illalla, kuorkilla hallille estetreeniin (Kari Nevala) tai kavaletti- /jumppisharjoittelua itsenäisesti.

PE
Kävelykone 10min aamulla + 10min ennen liikutusta, juoksutus sään salliessa eteenalas chambonilla tai kentällä / pellolla eteen alas työskentelyä, rentoa laukkaa kevyessä istunnassa jos pohjalla pystyy.

LA
Vapaapäivä, tarhassa hengailua, tarvittaessa 15min kävelytys (jos jumittui koko päiväksi vain heinäastialle…)

SU
Kävelykone 15min, kentällä tai pellolla työskentelyä sään sallimissa rajoissa, esim. käynnissä pohkeenväistöjä ja puomityöskentelyä, pysähdyksiä, ravipätkiä, siirtymisiä.