Hevosalan opiskelijan elämää 3

Lähiviikko takana ja taas monen montaa viikkoon mahtuikin. Tällä kertaa minulla ei ollut Ottoa mukana, koska Oton piti tehdä töitä ratsastuskoulussa. Minun lisäkseni muutamalla muullakaan opiskelijalla ei ollut omaa hevosta mukana ja tästä hieman noottia saatiinkin… Mutta saatiin koululta lainata hevosta ratsastuksiin, joka oli oikein reilua meininkiä! Oli mielenkiintoista mennä joka päivä eri hevosella, joten siitä kiitos koululle, että antavat meille hevosia lainaksi vaikkei sitä omaa hevosta mukana ollutkaan. Toki on paljon mukavampaa kun joka päivä on myös ratsastusta. Estetunneille koulun hevosilla ei osallistuttu joten tällä viikolla keskityttiin sileän treenaamiseen, myös teoriassa, sekä osallistuttiin tunneille joita muut opiskelijat pitivät. Yleensä joka viikolla on yksi päivä jolloin harjoitellan tuntien pitoa ja niistä saa arvion, eli treenaamista kohti välinäyttöjä ja sitten jossain vaiheessa sitä loppukoetta.
Yksi opiskelija suoritti tuntien pidon loppukokeen, ratsastin kyseisellä tunnilla, joten oli hyvä että sain vähän kokemusta siitä mitä kokeissa tapahtuu. Välinäytön pitäminen tuntien pidossa kun varmastikin on kohtapuoliin edessä. Kyseinen opiskelija läpäisi loppukokeen, hänellä on vielä muutama ratsastuksen loppukoe käymättä ja sitten se on siinä, onnittelut, kohta on paperit kädessä!

Tällä kertaa lukujärjestys ei ollut yhtä hektinen kuin viimeksi, joten oli paremmin aikaa mm. seurata muiden tunteja, ja tehdä tuntien seurantoja. Ratsastuksenohjaaja opiskelussa tulee ennen valmistumista seurata 16 tuntia. Joten sain tätäkin jo aloitettua.

Viime jaksolta saadut kirjalliset työt olin onneksi ehtinut tekemään, koska nyt niitä saatiin tuplasti lisää. Olen vakaasti päättänyt että kirjalliset työt eivät jää kerääntymään, toivottavasti myös pysyn päätöksessäni XD!

Traktorin ajoakin tuli treenailtua, vaikka tuota ammatin vuoksi tulee jo tehtyä päivittäin, mutta tulipahan tutuksi koulun traktori jolla näytössä tulee osoittaa osaavansa ajaa traktoria. Ensi lähijaksolla onkin näyttö talli hygieniasta. En tiedä miksi tätä kurssia kutsutaan talli hygieniaksi, vaikka käsittää aikapaljon asioita joilla ei mitään tekemistä tallin hygienian kanssa – eli näyttö käsittää juurikin tämän traktorin ajon, haastatteluja mm. tallin jätehuollosta, hevosen lastaaminen, korjauspuuhia (aitojen korjaamista jne.), mutta oli niin tai näin, ensimmäinen näyttö luvassa ensi jaksolla!

Kolme viikkoa aikaa taas treenailla asioita, kirjoittaa kirjallisia tehtäviä ja järjestellä asiat niin että Ottokin pääsee ensi kerralla mukaan. Niin ja koulua varten joku nuori heppakin täytyisi jostain tempaista…

Vi ses!

-Elina-