7-vuotias ratsuponiori Spawn:in moni muistaa viime vuoden oripäiviltä. Poni hyppäsi todella hyvin, mutta astutuslupaa ei silloin vielä tullut. Orilautakunta toivotti oriin tervetulleeksi seuraavana vuonna ja näin Spawn hakee nyt tänä vuonna jalostuslupaa kilpailutulosten perusteella.

spawn-paa”4-5- vuotiaana Ansku Mannila sekä Kari Haimi valmistelivat ponia vuoden 2012 oripäiviä varten. Valitettavasti Spawn mursi leukaluunsa tapaturmaisesti juuri ennen oripäivä. Nyt haluankin kiittää Anskua ja Karia siitä erinomaisesta työstä mitä he ponini kanssa tekivät. Olisi ollut ilo viedä se oripäiville niiden valmistelujen jälkeen.” Spawnin omistaja Tia Lindström kertoo ja jatkaa,” Leukaluun murtumisesta seurasi pitkä sairasloma ja sitä myötä lihaksiston ja kunnon heikkeneminen. Vuoden 2013 oripäiviin Spawn ei ehtinyt saavuttamaan sellaista lihaskuntoa jotta olisi jaksanut kantaa itseään siten, että ratsastettavuus olisi ollut huipussaan.”

Spawn on ostettu suomeen sen ollessa maitovarsa. Sen isä Discovery x sekä emänisä Seiron ovat molemmat hyväksytty holstein ratsuponijalostukseen. Emälinja on myöskin vahva, sekä emänemä että kolmas emä ovat St.Pr tammoja.”Isän puolelta Spawn on angloarabi ja sukutaulusta löytyy mm. Matcho x joka on jättänyt hyviä jälkeläisiä koulupuolellekin. Emänisän isä on myös kilpaillut menestyksekkäästi Hollannissa keskivaikeissa luokissa. Joten molemmilta puolilta tulee myös liikettä tähän esteponiin”, kertoo Tia.

Spawn onkin osoittanut lahjoja jo nuorena ja sitä on koulutettu hyvin varsasta saakka. ”Jo varsana Spawn esitti teknisesti hyviä hyppyjä ja nautti hyppäämisestä”, muistelee Tia. Näyttelymenestystä tuli jo 2-vuotiaana, kun Spawn palkittiin Vermon poninäyttelyn parhaana ratsuponina. Kaudella 2013 Spawn kilpaili Janet Virkin kanssa esteillä ja saavutti vaadittavat kilpailutulokset jalostusluvan saamiseksi. Lisäksi heidät valittiin Suomen esteponi maajoukkueen b-renkaaseen ja he olivat varalla A-renkaaseen. Yhteistyö Janetin kanssa on nyt kuitenkin päättynyt ja oripäivien jälkeen Spawnille onkin etsinnässä uusi poniratsastaja kesän kilpailuihin.

Sspawn-ridapienijpg”Nyt Spawn on ollut viimeiset 2 kuukautta Laura Loivalla viimeisteltävänä. Lauran valmentajana toimii Jonathan Silfver, joka myös on ratsuttanut ponia. On ollut ilo seurata miten paljon Lauran hyvä hevosten lukutaito sekä taitava ratsutus on tuonut lisää rentoutta poniin ja sitä kautta parantanut ponin ratsastettavuutta”, Tia kertoo.

Oripäivillä Spawnin esteillä esittää Madis Morna.”Aikaisemmin olin nähnyt hänen ratsastustaan vain kilpailutilanteissa ja videoilla. Mutta monien ihmisten suositeltua häntä pyysin häntä kokeilemaan ja olen erittäin tyytyväinen valintaani”, Tia iloitsee ja jatkaa, ”Luonteeltaan Spawn on erittäin kiltti ja lähtee aina mielellään töihin. Parhaiten ponia kuvaa viimevuoden oripäivien pisteet, luonne ja käsiteltävyys 10.”

Seuraa Spawn ponin suoritusta oripäivillä suorassa lähetyksessä Hevostiimin LiveTV:stä! Katso aikataulut tästä.

ratsuoripaiva_mainos_v3