Hevoset ovat ympärivuotinen harrastus tai ammatti. Märkä, kylmä ja pimeä syksy ei ehkä ole hevosharrastuksen hohdokkainta aikaa. Hevostiimi kokosi vinkkejä, jotka auttavat hevosihmisen syysmasennukseen!

Ratsastuksen harrastajalle:

kengankuivain

Kengänkuivain Coline Clas Ohlsonilta, 49,95e

  • Pidä tallilla kuivia vaihtovaatteita mukana. Jos kumisaappaat kastuvat hevosta tarhasta haettaessa tai aluspaita hikoaa takin alla ratsastaessa, on huomattavan mukavaa vaihtaa heti kuivaa ylle, kuin kärvistellä märissä vaatteissa pahimmillaan muutaman tunnin ajan.
  • Varaa aikaa hevosen hoitoon. Näinä aikoina hevoset ovat väkisinkin rapaisia tai mutaisia jaloistaan, kenties koko kropasta, joten hoitamiseen menee enemmän aikaa. Kotiin lähtiessä sinulla on parempi mieli, puhdas hevonen jäi jälkeesi talliin nukkumaan.

Hevosen omistajalle:

haavajarivisalva

eQ Tehokas haava- ja rivisalva sisältää mm. sinkkioksidia + kloorheksidiiniä + Aloeveraa, 12,40e

  • Katso, että hevosellasi on hyvin istuvia sadeloimia useampi. Niin ei iske stressi, mikäli loimi ei ehdi kuivua seuraavaksi päiväksi tai onkin repeytynyt. Facebookin erilaisista hevostarvike-ryhmistä löydät paljon edullisia, käytettyjä merkkiloimia. Horseware ja Bucas ovat hyviä esimerkkejä merkkiloimista, joita kannattaa ostaa käytettynäkin. Käsittele loimet aika ajoin loimispraylla, että vedenpitävyys säilyy.
  • Tarkkaile hevosen jalkoja, näinä aikoina rupea, riviä ja ihotulehdusta tulee erittäin helposti jalkoihin. Hoida hyvin heti pienetkin naarmut ja haavat. Katso, että saat jalat myös hyvin kuivaksi pesun jälkeen, varaa siis paljon pyyhkeitä tallille.

Tallin pitäjälle:

seinavalaisin_italy_245x355x442_mm_musta

Seinävalaisin Italy Taloon.com verkkokaupasta, 44,10e

  • Kun joutuu viettämään suurimman osan päivästään kostean kylmässä, on tärkeää huolehtia omasta pukeutumisesta. Terve tallinpitäjä – onnellisemmat hevoset! Suosi kerrospukeutumista, näin saat sään vaihteluiden mukaan vaatteita vähennettyä ja lisättyä.
  • Puhaltava kengänkuivain kuivattaa saappaat ja tallikengät kahvitauon aikana taas kuivaksi.
  • Lisää valaistusta tallin pihalle ja kulkureiteille. Led-lamput vievät hyvin vähän sähköä, joten tässä on nyt tilaisuus tallinpitäjän luksukseen. Esimerkiksi 10 W led-lamppu vastaa valaisuteholtaan 60+ W hehkulamppua. Led-lamppu myös syttyy pakkasellakin heti.

Hinnat verkkokaupoista 4.11.2014