Videon harjoitus

Ratsukon hyvä tasapaino on tärkeää
Estevalmentaja Kari Nevala kertoo miksi jumppasarjat ovat erinomaisia harjoituksia junioriratsastajalle:
– Jumppasarjoilla ratsukko löytää helpommin oikean rytmin. Kun ratsastaja on tuonut hevosen hyvässä laukassa ja tasapainossa jumppasarjalle sisään, on hevosen tehtävä hypätä esteet. Näin junioriratsastaja voi myös keskittyä paremmin omaan istuntaansa ja tasapainoonsa, kuin yksittäisellä esteellä. Kun ratsukko suorittaa jumppasarjaa rennosti, on jumppasarjan viiimeisellä osalla helppo harjoitella myös hieman isompaa estettä, koska jumppasarjan ansiosta rytmi, tasapaino ja ponnistuspaikka tulevat lähes automaattisesti oikein.

Sarjojen hyppääminen rennosti
-On myös tärkeää että sarjojen hyppäämistä on harjoiteltu, niin etteivät ne jännitä ratsastajaa tai hevosta kilpailuissakaan. Hyvin rakennettujen tehtävien ja jumppasarjojen kautta sarjojen hyppääminen kilpailuissakin on rentoa, helppoa ja hauskaa, kertoo valmentaja Kari Nevala.

Katso alta miten Kari Nevala ja junioriratsastaja Pauliina Holm harjoittelevat jumppasarjaa:

Valmentaja: Kari Nevala
Kari on kilpaillut ja valmentanut Saksassa kansallisella ja kansaivälisellä tasolla 13 vuoden ajan. Kari on erikoistunut uraansa aloittelevien junioreiden ja nuorten ratsastajien systemaattiseen valmentamiseen. Hänen valmennettavansa ovat menestyneet hyvin kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Lisäksi sydän sykkii erityisesti nuorten lahjakkaiden hevosten kouluttamisen parissa. Kari onkin kouluttanut useita nuoria hevosia kansainväliselle huipulle asti. 

Ratsukko: Pauliina Holm ja LRK Beckham
Pauliina kilpailee vuonna 2017 ensimmäistä kauttaan juniorina. Vuonna 2016 hän kilpaili lapsiratsastajana menestyksekkäästi mm. voittaen lapsiratsastajien SM-hopeaa, lapsiratsastajien hallimestaruus kultaa ja Miniderbyn.