Kun olet analysoinut tilanteesi kilparatsastajana, jatketaan kilpailukauden suunnittelua tekemällä kisakalenteri. Ensin etsitään kaikki mahdolliset kilpailut mitkä sinua kiinnostaa ja mihin mahdollisesti voisit osallistua. Kiinnostus osallistumiseen on hyvin ratsastaja kohtaista, pohdi omien mahdollisuuksiesi, tavoitteidesi ja vahvuuksiesi perusteella kilpailupaikkoja. Tässä vaiheessa kuitenkin merkkaamme ylös kaikki vähänkin mahdolliset kilpailut, vaikka niitä tulisi kolme samalle viikonlopulle.

Kansallinen kilpailukalenteri löytyy SRL:n Kipasta. Kilpailukauden kaikki kisat on yleensä jo merkitty sinne näihin aikoihin, joten lisää itsellesi kalenteriin kaikki mahdolliset kilpailupaikat. Kipasta myös näet, millä paikkakunnilla järjestetään erilaiset sarjakilpailut. Jos vaikuttaa ettei niitä kaikkia ole ilmoitettu, voit tarkistaa paikkakunnat sarjakilpailusäännöistä SRL:n sivuilta.
Vaikka kutsut eivät kaikki ole vielä auenneet, voit päätellä luokkakorkeuksia myös kisan profiilin perusteella (esim. GP kilpailu, kisaviikko tms) tai ilmoitetusta vaikeustasosta. Usein kilpailujärjestäjät myöskin pitävät perinteisesti samoja luokkia, joten osviittaa voi katsoa myös edellisen vuoden kutsusta. Toki asiaa voi myös kysyä suoraan kilpailujärjestäjältä, voihan olla että toiveitakin saatetaan vielä ottaa huomioon, esim. luokat poneille tai lapsiratsastajille.
Käy säännöllisesti Kipassa, usein kansallisiakin kisoja lisätään tai päivämääriä muutetaan vielä kaudellakin.

Aluekilpailut löytyvät myöskin SRL:n Kipasta. Katso oman alueesi kilpailut ja myöskin lähialueiden kisat. Aluekilpailuja lisätään kauden aikana Kipaan useastikin, joten vieraile säännöllisesti Kipassa ja päivitä kalenteriasi.

Seurakilpailuita joutuu metsästämään useista eri paikoista ja niistä ilmoitellaan pitkin kautta. SRL:n Kipa on onneksi nykyisin melko käytetty seurakilpailuiden kisakutsuille, joten sieltä todennäköisesti löytyy suurin osa seurakilpailuista. Lisäksi seuraa säännöllisesti alueen seurojen nettisivuja ja seurojen mahdollisia facebook sivuja. Saattaa olla myös mahdollista, että voit ilmoittautua seurojen postituslistalle, jolloin saat kisakutsut mailiisi. Ole aktiivisesti mukana oman seurasi toiminnassa, myös te voitte järjestää omia seurakisoja.

Harjoituskilpailujen kutsuja voi löytyä mistä ja milloin vaan. Kannattaa seurata lähialueen tallien Internet- ja facebook sivuja tai voit ilmoittaa kiinnostuksesi kilpailuihin jo etukäteen, jolloin voit saada kutsut vaikkapa mailitsekin. Lisäksi esim. hevostalli.netissä on kilpailukutsuja. Voitte harkita myös omien kilpailujen järjestämistä tallillanne, katso kilpailuharjoitukseen vaadittavat asiat tästä SRL:n linkistä.
Suomessa on muutamia paikkoja, missä perinteisesti järjestetään useampia seura- tai kilpailuharjoituksia vuosittain, mm. Ypäjän Hevosopiston keskiviikkokisat ja Ehon Talli kisat Etelä-Mäntsälässä.

TEHTÄVÄ:

Mieti mikä itsellesi on helpoin tapa pitää kilpailupäivämäärät muistissa. Kilpailujen merkitseminen kalenteriin auttaa myös hahmottamaan treenisuunnitelmaa.

  • Google kalenteri on helppo ja ilmainen, voit käyttää sitä tietokoneelta tai useimmissa kännyköissä. Lisää tarvittavat muistutukset (esim. viimeinen ilmoittautumispäivä) ja väritä erilaiset kisat eri värisiksi, esim. harjoitus / seura /  alue / kansallinen tai este / koulu / kenttä.
    Jos sinulla on nettisivut, voit myös upottaa kalenterin sivuillesi, jolloin siitä on useammallekin hyötyä. Saatavilla on myös useita muita ilmaisia sekä maksullisia kalenterisovelluksia, joista jokainen varmasti löytää omansa.
  • ”Vanhanaikainen” kalenteri, eli paperikalenteri. Osta kalenteri johon voit helposti merkitä enemmänkin muistiinpanoja kilpailuihin liittyen.