Päätavoitteen asettamisen jälkeen valitaan välitavoitteet, jotka vievät meitä kohti varsinaista päätavoitteita. Edellisessä tavoite artikkelissa (löydät sen tästä) käytiin läpi erilaisia tavoitteita (visiot, kilpailu-, suoritus-, harjoittelutavoitteet jne) sekä SMART muistisääntöä. Nämä pätevät myös välitavoitteisiin, valitse erilaisia päätavoitetta hyödyttäviä välitavoitteita ja muokkaa ne SMART muistisäännöllä sopiviksi.

Mieti looginen järjestys välitavoitteille ja aikataulu. Muista nauttia ja iloita jokaisesta saavuttamastasi välitavoitteesta, ne ovat kaikki askelia kohti suurta unelmaasi!
Aseta vain positiivisia suoritustavoitteita, eli esim. istuntaan liittyen ei ”kädet ei heilu” vaan ”kädet pysyy paikoillaan”. Kun todella haluat kulkea kohti tavoitettasi, täytyy se olla mielessäsi monta kertaa päivässä. Kun tavoite on positiivisesti ilmaistu, antaa se oikean lähtökohdan ja lihaksille oikean muistisäännön jokaisella ajattelukerralla.

TEHTÄVÄ:
Tavoitteiden asettelussa olemme unelmoineet itsellemme päätavoitteen. Nyt mietitään välitavoitteita kohti päätavoitetta. Tulosta itsellesi alla oleva tavoitetaulukko. Täytä taulukkoa kaikessa rauhassa, palaa siihen joka päivä. Kirjaa taas kaikki ajatuksesi ylös ja valikoi niistä 9 parasta välitavoitetta kohti päätavoitetta. Ettei asia jäisi roikkumaan, täytyy tavoitetaulukko saada valmiiksi tällä viikolla.

Kun päätavoite liittyy ratsastukseen, muista lisätä riittävästi suoritus- ja harjoittelutavoitteita kohti unelmaasi!

Tavoitetaulukko

Lähteet:
Huippu-urheilija.fi, tavoitteet
Urheilijan tavoitteet, motivaatio ja menestyminen, Markku Gardin XII/2011
Tavoitteiden asettaminen, Mäkinuoret 2012
Goal-Setting For Sport Performance Enhancement , 2012, The extra Gear
Goal Setting, The Sport In Mind
Sport psychology today
Wikipedia, smart criteria