Kuuman hevosen kanssa kannattaa tehdä esteharjoituksia joissa se pysyy rentona ja luottavaisena. Joillekin kuumille hevosille sopii se, että tehtävät suoritetaan nopeassa tahdissa, toiset taas rentoutuvat paremmin, kun kävelevät pitkin ohjin useamman kerran tehtäväosioiden välissä.

Osa kuumista hevosista saattaa myös kuumeta liikaa, kun muut hevoset hyppäävät. Tämä kannattaa huomioida valmennuksissa, mutta kokonaan näitä tilanteita ei kannata vältellä, koska kilpailuissa verryttelyssä joudutaan kuitenkin kohtaamaan asia. Jos hevonen kuumenee liikaa muiden hypätessä, pidä riittävää välimatkaa suorittavaan ratsukkoon. Voit kokeilla antaa hevoselle tehtäviä, esim. käynnissä voltteja ja taivutuksia. Monesti kuuma hevonen pysyy rauhallisempana, kun näkee suorittavan hevosen, joten treeneissä älä välttämättä käännä hevosta poispäin, mikä vaan usein ruokki pakoviettiä. Monet kuumat hevoset myös oppivat rennosti seisomaan pitkin ohjin paikoillaan toisen hevosen hypätessä ja kuumuvat vasta kun ohjat keräillään käteen (tietävät että on oma vuoro ja innostuvat).

Kuumilla hevosilla kannattaa hyppääminen pitää mahdollisimman säännöllisenä. Jos esteratsastukseen tulee pitkiä taukoja, on hevonen vielä normaalia kuumempi. Tämä kannattaa huomioida esim. sairasloman jälkeen tai palatessa talvitauon jälkeen töihin.

Muista olla kärsivällinen! Kuuma hevonen on yleensä innostunut hevonen, mikä on aina positiivinen asia!

Katso millaista esteharjoitusta Riikka Harjula tekee kuumalla Carmanda tammallaan:

Lue lisää Riikasta ja Callisto Horsen toiminnasta:
www.callistohorses.fi