Tässä toisessa osassa jatketaan harjoituksia ravipuomiradoilla, jotka pitävät hevosen ja ratsastajan keskittyneenä ja valmistelevat ratsukkoa varsinaisiin ratatehtäviin.

Usein talvitauon, sairasloman tai omistajan lomailun takia voi hevoselle tulla viikkojen tai kuukausien hyppytaukoa. Monesti se tekee ihan hyvääkin, mutta lomalta paluu esteille voi tuottaa joskus ongelmia. Tauon jälkeen esteet saattavat villitä innostunutta hevosta vähän liikaakin, hevonen voi olla hieman ylivarovainen tai arka hevonen saattaa ihmetellä esteitä normaalia enemmän. Myös ratsastajalla on usein ollut hyppytaukoa, joten ratsastajakin täytyy saada takaisin rytmiin ja rennoksi. Kun tauolta paluu aloitetaan rauhallisesti ja asteittain helpoilla tehtävillä, on suorittaminen ratsukolle mieluisaa ja paluu esteradoille tapahtuu lopulta hyvin helposti. Tässä sarjassa käymme tehtävä kerrallaan läpi hyviä harjoituksia tauolta palaaville ratsukoille.

Katso myös tarvittaessa linkit ja ohjeet:
Paluu esteille talvitauon jälkeen, osa 1 ravipuomeja
Puomikoulu 1 – Perusasiat ravipuomeista (täältä voit katsoa esim. ohjeita hevosellesi sopiviin ravipuomiväleihin)
Puomikoulu 4 – ravipuomit ympyrällä (tehtävässä käytetään puomeja kaarevalla uralla, katso tarvittaessa perusohjeita siihen täältä)
Katso myös ratapiirrustukset videon alapuolelta.

Puomirata 1:
puomit1_280116

Puomirata 2:

puomit2_280116