Älä unohda tärkeää loppuveryttelyä! Sarjan viimeisessä osassa tehdään loppuveryttely, muunmuassa; säilytä aktiivinen ravi, takaosa ei saa jäädä hitaaksi. Tässä video sarjassa on seurattu Irina Kokon ja suomenhevosori Lakeuden Ihmeen treenaamista. Irina kertoo miten hän valmisteli oriin kohti menestystä kasvattajakilpailussa.

Irina Kokko on I-tason ratsastusvalmentaja, ratsastuksenopettaja, joka parhaillaan suorittaa Ypäjällä ratsastuksenopettajan erikoisammattitutkintoa (Master). Irina on kilpaillut kansallisella tasolla este- ja kouluratsastuksessa yli 15-vuotta. Irina toimii yrittäjänä Kulta-Ahon Ratsutilalla Hajalassa, jossa ratsuttaa, pitää ratsastustunteja, valmennuksia ja tarjoaa ylläpito paikkoja.
Irinalla on myös vankka kokemus suomenhevosten ratsuttamisesta, ja suurimmat menestyksen hetket löytyvät suomenhevosten satulassa: Kasvattajakilpailun voitto, sekä aluemestaruus kouluratsastuksessa vuonna 2010 oriilla Veihaivei Jii, Estemestaruus kultaa 2013 oriilla Hoppunen, Kasvattajakilpailun voitto esteratsastuksessa, sekä 3. sija kouluratsastuksessa 2014 oriilla Lakeuden Ihme. Sekä lukematon määrä kansallisia sijoituksia koulu- ja esteratsastuksessa eri suomenhevosilla. Lisäksi kantakirjattuja oreja ja tammoja on reippaasti toistakymmentä, ja Irina on myös toiminut koeratsastajana kantakirjauksessa. Suomenhevosten koulutus onkin Irinalle erittäin rakasta puuhaa!

Treenisarjan muihin osiin näistä linkeistä:

ALKUVERYTTELY

KÄYNTI

RAVI

LAUKKA