Aihe, josta ei paljon puhuta. Ratsastuksenhan pitäisi aina olla hauskaa, hevosen omistamisen etuoikeutettua ja hevostallin pitämisen taivaallista. Ja näinhän se onkin, me kaikki tiedämme sen. Mutta aina ei vaan jaksa tai jaksaisi jaksaa. Useimmillahan ei ole valinnan varaa, hevonen on liikutettava joka päivä, tallit on siivottava ja hevoset ruokittava jakso tai ei. Se voi olla hyväkin juttu, tasainen tekeminen pitää tahdissa mukana.

Erityisesti talvella motivaatio saattaa olla kateissa, on pimeää ja kylmää sekä kisakausi jossain kaukana edessä. Mitä löytää kadonnut motivaatio?

  • Erilaiset tavoitteet ylläpitävät motivaatiota ja tekemisen meininkiä. Talvella on vähemmän kursseja ja kilpailuja, joten motivaatio saattaa lopsahtaa. Ilmoittaudu muutamalle kurssille ja /tai kilpailuun. Huomaat että motivaatio nousee, kun on selkeät lyhyen matkan tavoitteet!
  • Mieti mikä ratsastuksessa on hauskaa sinusta? Onko se maastoilu, hyppääminen vai kouluvalmennuksessa ratsastus? Varaa kalenterista aikaa säännöllisille innostaville ratsastuksille!
  • Yritä ottaa ilo irti säistä. Jos on hankea, tee hankijumppaa, jos sataa vettä, katso miten uusi takkisi pitää vettä. Älä masennu säästä, ota se henkilökohtaisena haasteena!
  • Käy joka viikko valmennuksessa, innostava valmentaja pitää sinutkin innostuneena!
  • Tee treenipäiväkirja ja pysy siinä! Huono mieli johtuu usein tekemättömistä töistä kuin motivaation pulasta. Aloita puurtamaan, huomaat parissa viikossa virkistyväsi!
  • Etsi mieluisia treeniharjoituksia ja tavoitteita Hevostiimin treenivideoista. Kun suunnittelet päivän tehtävän ja tavoitteen, et voi odottaa päästäksesi toteuttamaan sitä!
  • Anna itsellesi myös joskus vapaata ja lupa löhöillä takkatulen äärellä. Suuniteltu ja ansaittu vapaa tuntuu kolminkertaiselta ilolta!