Suomenhevosori Palon Totemi, kotoisammin ”Eino” esitetään tällä viikolla Ratsuoripäivillä. Eino on syntynyt vuonna 2008 ja sen on kasvattanut Sarita Ventelä Jalasjärveltä. Varsanäyttelyissä Eino kävi vuosittain, ollen mm. 2-vuotiaana näyttelyn paras varsa (II-palkinto, jaloista 9 pistettä). Valtakunnallisessa varsanäyttelyssä Palon Totemi sai ravista 9 pistettä, ja palkinnon II+.

Palon Totemi menestyi myös erinomaisesti Nuorten suomenhevosratsujen laatuarvostelukarsinnoissa voittamalla sekä 3- että 4-vuotiaana. 4-vuotiaana Eino sai irtohypytyksestä pisteitä 8+,9-,9 ja askellajeista 8+,9-,9-,9- ja se palkittiin parhaana askellajihevosena.

eino1Hyväkäytöksinen ja kiltti ori voitti myös vuonna 2014 Kenttäratsastuksen aluemestaruuskultaa (Pohjanmaa) ja saavutti Kasvattajakilpailun 6. sijan esteillä.  Palon Totemi onko osoittautunut todella rohkeaksi ja meneväksi estehevoseksi, joka ei kiellä juuri ikinä. Isoilla ulkokentillä ja maastoesteillä se on kuin kotonaan.
– Orilla on myös hyvät liikkeet, mutta energisyytensä vuoksi koulupuoli on haastavampaa, kertoo oriin omistaja Jenni Syrjälä.

– Palon Totemi on emälinjasta E.T. Tähti 2944-V. Emälinjalta Einon emän ja emänemän osalta ovat periytyneet laadukkaat ja letkeät liikkeet, terve ja sporttinen, ratsuhevostyyppinen rakenne, jossa suuri voima, laadukas ja kapasiteetikas hyppy. Luonne on ystävällinen ja työskentelyssä toimiva ja miellyttämisenhaluinen mutta vahva. Vahva luonne tulee esiin positiivisesti siten, että hevonen taistelee radalla ratsastajan eteen, jatkaa Jenni.

Palon Totemin kasvattaja Sarita Ventelä osti orin emänemän tumman, kauniin tamma Soitin itselleen ja teki sillä kaksi varsaa Salliorvokin (i.Hermeli) ja Palon Hemmon (i. Karl Hemming). Palon Hemmo toimii tällä hetkellä Kaisa Kähön kouluhevosena kansallisella tasolla.

Einon emä Salliorvokki on kantakirjattu ratsusuunnalle 39-pisteellä.
– Se omaa hyvät, letkeät liikkeet ja erinomaisen laukan, jossa on ääretön kokoamisaste. Menestystä koulupuolella on rajoittanut tamman kuumahko ja energinen luonne, mikä vaikuttaa liikkeiden esittämiseen. Estepuolella tammalla on valtava pyrkimys tehdä parhaansa. Kapasiteettia ja laatua hyppyihin löytyy, mutta varsana sattunut tapaturma on jouduttu ottamaan huomioon tamman valmennuksessa ja kilpailemisessa. Vaikka tammalla on kuumahko ja energinen luonne, niin se on silti käsittämättömän toimiva ratsu, kertoo Jenni.
Tamma onkin viimeiset kaksi vuotta toiminut 12-v. pojan opetushevosena, sijoittuen viime kaudella jo suomenhevosten kansallisissa esteluokissa,  voittivat Pohjanmaan alueen suokkien estemestaruuskultaa, joukkuemestaruuspronssia ja junioreiden tyylimestaruuskultaa!

Palon Totemi on Sallin ensimmäinen ja toistaiseksi ainut jälkeläinen.
–  Eino (Palon Totemi) on perinyt letkeät liikkeet ja hyvän luonteen. Tämä näkyy myös Einon jälkeläisissä, joista Palon Rähinä on kuin kopio isästään varsana, tosin vain mummunsa Salliorvokin värityksellä, kertoo Jenni.

eino4Palon Totemin valmistelut oripäiville ovat sujuneet suunnitelmien mukaan ja oriin esittää Hillevi Huttunen.
– Nyt kaikki riippuu pitkälti päivästä, joten toivottavasti osuu hyvät päivät kohdalleen. Einolla ja Hillevillä on yhteistyötä takana muutama vuosi ja yhteistyö on sujunut hyvin, ratsukko sopii hyvin yhteen, kehuu omistaja Jenni Syrjälä. – Olisi hienoa, jos Eino saataisi kantakirjattua II palkinnolla. Oripäivien jälkeen tavoitteena on ainakin suomenhevosten Kenttä-SM ja Pohjanmaan kenttämestaruudet. Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan ja kehitys treeneissä jatkuu, niin kaudella 2016 este-SM kisat mahdolliset. Tammoja Eino ottaa vastaan mahdollisesti vasta 2016, sillä tulevana kesänä on tarkoitus hakea kilpailutuloksia ja sitä kautta tuoda oria tunnetummaksi.