Kun tavoitteet on asetettu ja välitavoitteet suunniteltu, alkaa matka kohti päämäärää. Valitettavasti pelkkä suunnitelma ei tuo tavoitetta paljoakaan lähemmäksi, vaan nyt alkaa se kova työ, millä tavoitteeseen päästään. Jos tavoite on liian helppo, se saavutetaan hetkessä ja jos tavoite on liian hankala, on sen eteen kenties tehtävä rankastikin töitä.

Jotta tavoite tulisi realistiseksi ja suunnitelma todelliseksi kannattaa tavoite pitää hyvin mielessä. Kerro tavoitteesi perheellesi, ystävillesi, tallikavereillesi tai ripusta tavoitetaulukkosi jääkaapin oveen. Pidä tavoitetaulukko kalenterin välissä, palaa siihen ja kehittymiseesi taulukossa päivittäin tai viikoittain, jotta voit seurata miten kulku kohti päätavoitetta sujuu.

Näin unelmasi realisoituu, tulee todentuntuiseksi ja ystävät ympärilläsi voivat kannustaa sinua kohti tavoitettasi. Julkinen tavoite myös yleensä motivoi ihmistä paremmin suorittamaan tavoitteen aikataulussa.
Pieni ulkopuolinen paine saattaa tehdä joskus asialle ihan hyvää!

Nyt kun kyseessä on ratsastusaiheinen tavoite, täytyy kuitenkin pitää ensisijaisesti mielessä hevosen hyvinvointi. Jos esim. tavoitteesi on menestyminen tietyllä tasolla kilpailuissa ja hevosesi sairastuu, muista silloin antaa hevoselle ja tavoitteellesi lisää aikaa!