Miten kenttäratsastuksen SM kultamitalisti ratsukko vuodelta 2012 treenaa talvikaudella, Tuija Rosenqvistin viikko – ohjelma Nabucco oriin kanssa:

NABUCCO 89
Ori, s.2002, Angloarabi
i. Najeeb, ei. Marina

MA
Kouluratsastus – avot, sulut, laukkatyöskentely

TI
Esteratsastus – puomit, kavaletit, ympyrällä, in-and out jumppa

KE
Kouluratsastus + maastokävely. – kevyt eteen-alas noin 30min. + maastokävely

TO
Esteratsastus – Kari Nevalan estevalmennus

PE
Liina työskentely (juoksutus)

LA
Maastokävely + hölkkää pellolla

SU
Kouluratsastus – kevyt läpiratsastus

Nabucco on ennen Tuijalle tuloaan kilpaillut 150cm-tasolla rataesteitä Saksassa. Nabuccolla on myös jalostuslupa, mutta se keskittyy toistaiseksi enemmän kilpailu-uraansa. Nabucco on tällä hetkellä Tuijan ykköshevonen.

Tuijan ja Nabuccon parhaimpia saavutuksia:

  • 2012 senioreiden SM-kultaa kenttäratsastuksessa (samalla myös luokkavoitto 2*-kilpailusta)
  • 2012 senioreiden PM-joukkuehopeaa kenttäratsastuksessa
  • Racing Kenttä Trophy -sarjakilpailun voitto (tasapistellä Akin ja Ibiksen kanssa)

Tuija ja Nabucco

Nabuccon tiedot, teksti ja kuva, Tuija Rosenqvistin internet sivuilta http://eventingteamr.net

Tuija Rosenqvist
Tuija on vuoden 2012 kenttäratsastuksen SM-kultamitalisti. Hänellä on myös lukuisia muita sijoituksia ja voittoja kansalliselta ja kansainväliseltä tasolta, kuten kenttäratsastuksen PM joukkuehopeamitali vuodelta 2012. Tuija onkin jo vuosia ollut mukana Suomen maajoukkueessa. Hän kilpailee myös koulu- ja esteratsastuksessa, ja päälajissa kentässä hän on kilpaillut menestykkäästi kansainvälisellä 1* ja 2*-tasoilla. Tuija on myös ratsastuksenopettaja ja valmentaja, hän on ponien kenttäratsastuksen maajoukkuevalmentaja sekä omistaa ratsastuskoulu Ratsuniityn.
”Tavoitteenani on hyvä harjoittelu ja valmentautuminen kenttäratsastuksessa niin, että portaittain kehitetään ratsukoita ja noustaan luokissa ylöspäin, toivottavasti kohti kansainvälisiä arvokilpailuja. Yhtä tärkeänä  tavoitteena pidän hevosten oikeanlaista kouluttamista ja kehittämistä, niin että ne on yhdessä ratsastajansa kanssa  aina tehtäviensä tasalla ja mahdollisimman hyvässä fyysisessä kunnossa.
Päävalmentajanani toimii saksalainen Adam Liedermann. Adam käy Suomessa kuukausittain ja auttaa ratsukoita myös ulkomaisissa kilpailuissa.”