Kaikki tämän päivän maailmassa kehittyy ja muuttuu hurjalla vauhdilla. Niin myös suomen kieli.

On juuri taas julkaistu uusia sanontatapoja ja sanoja, joiden käyttö on siis hyvää suomea.

Pyrimme sivustollamme mahdollisuuksiemme mukaan vaalimaan hyvää kielenkäyttöä ja välttämään kirjoitusvirheitä. On kuitenkin olemassa häviävän pieni mahdollisuus, että johonkin lipsahtaa pienehkö virheen poikanen. En pyri selittelemään sitä sillä, että sivustoa tekevät ihmiset olisivat vain ihmisiä. Hups! Sieltähän se tuli jo se taikasana: ihminen. Ihmiset tekevät virheitä, ainakin normaalit sellaiset. Pyydänkin jo etukäteen anteeksi, mikäli jonkin asian ilmaisu on joskus hieman kömpelö, tai kieliasultaan jopa virheellinen. Olen kuitenkin täysin vakuuttunut siitä, että asiasisältö on korkealaatuista ja virheetöntä. Moni asiantuntijoistamme ja yhteistyökumppaneistamme eivät ole äidinkieleltään suomenkielisiä, esim. Christopher Wegelius ja Sanna Törnrooth. Haastattelemme heitä kuitenkin suomeksi ja onkin todettava, että he selviytyvät suomen kielellä pitkästäkin haastattelusta erinomaisesti. Henkilöitä, jotka eivät lainkaan osaa suomea, haastattelemme luonnollisesti jollakin muulla kielellä, esim. saksalainen eläinlääkäri Dr. Dirk Fister haastatellaan saksaksi ja siitä saatte luonnollisesti käännöksen heti lennossa. Lennossa tehtävä käännös on tietysti äärettömän haastava: siinä saattaa joku sana jäädä pois, mutta asiasisältö on kuitenkin säilytetty muuttumattomana.

Voihan jopa olla, että vaikutamme tällä sivustollamme aktiivisen kielen kehittymiseen niin, että se mitä te nyt pidätte virheellisenä kielen käyttönä, onkin parin vuoden kuluttua täysin oikea ilmaisu! Olemme sivuston ylläpitäjinä kuitenkin äärettömän ylpeitä tekijöidemme ja avustajiemme erittäin korkeasta ammattitaidosta. Siis kun kyseessä ovat hevoset. Hevoset ja niihin liittyvät kysymykset, ongelmat, ideat ja treenivinkit ovatkin juuri ne aiheet, joihin panostamme täysillä ja tinkimättä.

 Enää Sinun ei tarvitse tuskailla hevosesi edessä ja miettiä, mitä tekisit tänään. Käy katsomassa hevostiimi.fi sivuilta treenivinkit ja sovella niitä itsellesi ja hevosellesi.

Uudet kielensäännöt antavatkin nyt luvan todeta: voimme ALKAA täydellä PÖHINÄLLÄ TEKEMÄÄN teille ja teitä varten tätä upouutta sivustoa. Antakaa meille rohkeasti palautetta, ideoita ja lisää haasteita foorumien kautta. Tervetuloa Tiimiin! Onnistutaan Yhdessä!

Kari Nevala
Hevostiimiläinen