Helsingin kaupungin yleiskaavaluonnos esittää alueelle mittavaa asuinrakentamista.

Etelä-Suomen tärkein tulevaisuuden ympärivuotinen kilpailupaikka Tuomarinkylän Ratsastuskeskus uhkaa jäädä Helsingin yleiskaavaluonnoksen esittämän asuntorakentamisen jalkoihin.

Tuomarinkylä on tärkeä paikka monelle hevosharrastajalle. Hevostiimin vieraskynässä Outi Laaksonen kirjoittaa toisen sukupolven Tuomarinkyläläisenä:

Mitä Tuomarinkylä minulle merkitsee
Outi Laaksonen

Tuomarinkylän maalaismaisema on ollut minulle koko ikäni monipuolisen liikunnan harrastuspaikka. Pyöräily, kävely, juoksu, hiihto ja tietysti ratsastus ovat ainutlaatuista tässä ympäristössä.

Olen toisen polven Tuomarinkyläläinen hevosharrastaja. Tuomarinkylä merkitsee minulle kasvupaikkaa, joka on jo yli 30-vuoden ajan opettanut minulle liikunnan iloa, ratsastuksen taitoja, luonnon kunnioitusta ja mahtavaa talkoohenkeä. Olen saanut kavereita ja ystäviä, jotka rikastuttavat omaa elämääni valtavasti. Nyt kun perheemme kolmaskin sukupolvi on aloitellut ratsastusharrastusta, toivon että Tuomarinkylälle annetaan mahdollisuus opettaa myös heille nämä hienot ja tärkeät asiat. Tuomarinkylästä saakin mukaansa myös elämän arvoja ja asennetta.

Tuomarinkyläläiset yrittäjät ovat näyttäneet, että unelmien toteuttaminen on mahdollista; tarvitaan työtä, sitkeyttä ja päättäväisyyttä. Vuosikymmenien ajan rohkeat yrittäjät ovat toteuttaneet unelmaansa ja tehneet alansa pioneerityötä: rakentaneet Helsinkiin hevospaikkoja, uusia talleja. Yhteistyöllä on toteutettu myös maneesien rakennusprojektit. Tuomarinkylässä onkin pitkäjänteisesti kehitetty helsinkiläisten ratsastusmahdollisuuksia. Nyt vuonna 2015 meillä on valtakunnallisesti merkittävä hevoskeskus, jota halutaan edelleen kehittää ratsastusurheilun tarpeisiin.

Toisten auttaminen, vastuu toisista ihmisistä ja luonnosta sekä yhteisen hyvän tekeminen on aina ollut Tuomarinkylässä keskeisiä arvoja. Tuomarinkylän talkoohenki hyväntekeväisyyden ja ratsastusurheilun edistämiseksi on tuottanut poikkeuksellisen paljon tapahtumia: mm. Tähtihetket, Hevosfestivaalit, Hevosvoimaa ja Lastensairaalan tukikilpailu, sekä kilpailutapahtumat harjoitustasosta kansalliseen kärkitasoon asti: mm. Dumi Potti, Prix de Elegance, Estejussi, SYP GP, SM-ja tähtikilpailut ja Valjakko PM:t.

Traditioita kunnioitetaan tänäkin päivänä. Kuvassa Hubertus –ratsastusta vuodelta 1983.

Tuomarinkylä on minulle merkittävä paikka, koska intohimonani ovat hevoset ja kilpaurheilu. Olen ylpeä Tuomarinkylän seurojen ja yrittäjien tekemästä työstä lajinsa eteen. Tuomarinkylä mahdollistaa tasavertaiset mahdollisuudet kehittyä ratsastajana tuntiratsastajasta kansainväliselle huipulle asti. Tuomarinkylästä onkin kasvanut, harjoitellut ja noussut poikkeuksellisen moni ratsastaja kansainväliselle huipulle asti. Ratsastusolosuhteistamme on valmentauduttu jopa Olympia tasolla saakka. Tuomarinkylässä on tänä päivänä Suomen organisoiduimmat valmennus- ja kilpailujärjestelmät sekä erinomaiset mahdollisuudet valmennustukeen.

Päättäjille vakavasti mietintään, säästäkää pellot! Älkää tuhotko tätä ainutlaatuista Tuomarinkylän kokonaisuutta, takaisin sitä ei enää saada. Harrastajamäärän kasvaessa pääkaupunkiseudulla tarvitaan dynaamisia ja kehittyviä ratsastuspaikkoja. Tuomarinkylän alue tarjoaa ratsastuslajin kehittymisen lisäksi kaupunkilaisille ainutlaatuisia kokemuksia luonnon parissa.

Ratsastus harrastuksena on neljänneksi kasvavin urheilulaji nuorten parissa. Tuomarinkylä on harrastuspaikkana kaikkien tavoitettavissa yhteiskuntaluokasta ja tulotasosta riippumatta ja onkin niitä harvoja ratsastustalleja, joihin on erinomaiset kulkuyhteydet myös julkisilla liikennevälineillä.

Eikä kyse ole siitä, että Tuomarinkylässä pääsee mm. ratsastamaan, hiihtämään, juoksemaan, pyöräilemään ja harrastamaan koiran kanssa, vaan myös ympäristö, luonnon läheisyys ja maisema vaikuttavat ihmisen mieleen valtavasti.

Tervetuloa tutustumaan Tuomarinkylän historiallisesti hienoon ympäristöön!

Ole mukana vaikuttamassa! Katso lisää:
www.tuomarinkyla.com
Facebook-ryhmä: Pro Tuomarinkylä
Tiedote Pro Tuomarinkylä 8.2.2015 / SRL