Hallitseva kenttäratsastuksen Suomen mestari Tuija Rosenqvistin vinkit Hevostiimiläisten talveen!

Talvi edessä!

1) Mieti treenikauden alussa hevosesi heikkoudet ja vahvuudet; mitä tulisi talven aikana parantaa, kouluttaa, vahvistaa.. Miten edellinen kilpailukausi sujui? Mitkä ovat seuraavan kauden tavoitteet?

2) Suunnittele seuraavan kuukauden ”päätapahtumat” kalenteriin; valmennukset, kilpailut, hieroja, kengitys tms..

3) Suunnittele seuraavan viikon ohjelma etukäteen!!
– On helppoa treenata kun tietää valmiiksi aiheen.
– Näin ei myöskään unohdu monipuolisuus ja ratsastamisesta ei tule vain ”ratsastelua”..

4) Tee ja pidä oma systeemisi! Hevosalalla on valtava määrä mielipiteitä ratsastamisesta, ruokinnasta, kengityksestä jne jne.. Ja paljon tunteita! Hyvään tulokseen pääsemiseen on varmasti monta eri tapaa, mutta se hyvä tapa ei varmasti ole muuttaa ja kokeilla koko ajan kaikkea.. Valitse ihmiset joihin luotat ja joiden kanssa on mukava toimia. Ongelmatilanteessa etsi ratkaisut heidän kanssaan.

5) Mieti miten voit motivoida ratsuasi pitkään talveen. Pidä harjoittelu monipuolisena lajista riippumatta, ja ratsasta paljon myös ulkona! Käytä hyväksesi hankea, peltoja,mäkiä, puomeja, naapuritallin harjoituskisoja ja mitä ikinä keksitkään..

6) Ajoita oikein! Harjoittelu on tärkeää, mutta hevosesi tulisi olla terve ja intoa täynnä koko kilpailukauden 🙂

Tuija

Tuija Rosenqvist
Tuija on vuoden 2012 kenttäratsastuksen SM-kultamitalisti. Hänellä on myös lukuisia muita sijoituksia ja voittoja kansalliselta ja kansainväliseltä tasolta, kuten kenttäratsastuksen PM joukkuehopeamitali vuodelta 2012. Tuija onkin jo vuosia ollut mukana Suomen maajoukkueessa. Hän kilpailee myös koulu- ja esteratsastuksessa, ja päälajissa kentässä hän on kilpaillut menestykkäästi kansainvälisellä 1* ja 2*-tasoilla. Tuija on myös ratsastuksenopettaja ja valmentaja, hän on ponien kenttäratsastuksen maajoukkuevalmentaja sekä omistaa ratsastuskoulu Ratsuniityn. ”Tavoitteenani on hyvä harjoittelu ja valmentautuminen kenttäratsastuksessa niin, että portaittain kehitetään ratsukoita ja noustaan luokissa ylöspäin, toivottavasti kohti kansainvälisiä arvokilpailuja. Yhtä tärkeänä  tavoitteena pidän hevosten oikeanlaista kouluttamista ja kehittämistä, niin että ne on yhdessä ratsastajansa kanssa aina tehtäviensä tasalla ja mahdollisimman hyvässä fyysisessä kunnossa. Päävalmentajanani toimii saksalainen Adam Liedermann. Adam käy Suomessa kuukausittain ja auttaa ratsukoita myös ulkomaisissa kilpailuissa.”