Kun uimari Ari-Pekka Liukkonen tuli kaapista ihmettelin, mitä niin ihmeellistä asiassa oli, että siitä jaksettiin mediassakin jauhaa monta päivää. Se oli ensimmäinen kerta kun huomasin, ettei muu Suomi elä samassa suvaitsevaisuuden kuplassa kuin hevosihmiset. Ei meidän lajissa tehdä mitään numeroa kenenkään seksuaalisesta suuntautumisesta, ei uutisoida kaapista tulleita tai tulemattomia homoja, heteroita tai lesboja. Ja hyvä niin, onko se todellista suvaitsevaisuutta, että nostetaan räikeästi esille kenenkään seksuaalista suuntautumista? Ei ihmisen homoudella pitäisi olla sen enempää uutisarvoa kuin heteroudellakaan.

Eikä silläkään ole sen kummempaa uutisarvoa, että hevosalalla on paljon homoja ja lesboja. Haluankin uskoa että hevosala on hyvin suvaitsevainen tässä asiassa. Ehkä se johtuu hevosesta. Toisin kuin ihminen, hevonen ei erottele ihmisiä ulkonäön, iän, ihon värin tai seksuaalisen suuntautumisen takia. Hevonen on reilu, se kohtelee ihmistä kuten ihminen kohtelee sitä.

Ihminen on taas paljon julmempi. Toisen kerran tänä vuonna huomasin ettemme välttämättä eläkään oikeasti tasa-arvoisessa maassa. Eduskunnan lakivaliokunta torjui tasa-arvoisen avioliittolain ja esittääkin perjantaina eduskunnalle lain hylkäämistä. Lakialoitteen nimikin pitäisi kertoa asian pointin, tässä nyt päätetään tuleeko Suomeen ”Tasa-arvoinen avioliittolaki”, vai ei. Kun tutustuu tarkemmin lakialoitteeseen, ei kyse ole heteron elämää millään tavalla mullistavista asioista. Toivottavasti emme siis elä enää maailmassa, missä enemmistö haluaa vain huvin vuoksi kyykyttää vähemmistöä. Tasa-arvo pitäisi olla itsestään selvää nykypäivänä, mutta niin sitä vaan jännitetään mitä kansan valitsema eduskunta huomenna perjantaina päättää.

Niin paljon minä mieleni tästä pahoitin jo, että jouduin ihan miettimään, tätä kuplaa missä elän. Hevosmaailmaa tai oikeastaan ratsastusmaailmaa. Olkoon laji kuinka elitistinen tahansa, se on hyvin tasa-arvoinen kuitenkin. Kunpa oppisimme kaikki katsomaan muita ihmisiä hevosen silmin, näkisimme ne asiat toisessa, joilla oikeasti on merkitystä.

Minna 
Hevostiimiläinen tasa-arvoisen avioliittolain puolesta