Hevosen eteenpäinpyrkimystä täytyy jokaisessa treenissä varjella ja kehittää. Ratsastajan täytyy tunnistaa itsestään, ettei vahingossa jää oman jännityksen tai istunnan virheen takia käsijarru päälle. Treenohjelman tokalla viikolla yhdistämme ratsastustehtävissä kootumpia liikkeitä eteenpäinpyrkimykseen ja rentoutamme hevosta. Teoriapuolella käydään läpi hevosen oppimista, omaa rentoutumista palleahengityksen kautta ja valitaan omaa kuntoa kohottava liikuntalaji ratsastuksen rinnalle! Sovita harjoitukset monipuoliseen viikko-ohjelmaasi!

Teoriaharjoitukset:

1.  Monesti ratsastajan oma kunto ei kestä pitkää treeniä tai kilpailusuoritusta. Kun ratsastaja hengästyy ja lihakset väsyvät, horjuu istunnan tasapaino ja sitä kautta apujen käyttö huononee. Mieti olisiko syytä lisätä viikko-ohjelmaan esim. juoksua, pyöräilyä tai kuntosalitreeniä? Lue lisää: URHEILETKO HEVOSELLA VAI HEVOSTA VARTEN?

2. Oma jännitys saattaa hidastaa hevosta. Vain rento hevonen liikkuu helposti ja joustavasti eteen ja hevonen voikin liikkua varoen jos se aistii ihmisen jännittävän tilannetta. Hevosen täytyy tuntea että on täysin ok ja oikein liikkua reippaasti eteen. Palleahengityksen hallitseminen rauhoittaa sekä ratsastajaa että hevosta. Katso oivalliset harjoitukset artikkelista: PALLEAHENGITYS.

3. Monipuolisen treenin lisäksi kouluratsastusharjoituksetkin saavat olla vaihtelevia, motivoivia ja iloisia. Muista että jokainen ratsastus on sinua ja hevostasi varten, älä välitä katsojista tai ota ulkonäköpaineita vaan harjoita asioita mitkä edistävät teidän omaa tekemistä. Katso lisää artikkelista: ILOA TREENIIN!

4. Viime viikolla käytiin jo läpi tehokkaasti hevosen kiittämistä, mutta sitä ei voi koskaan painottaa tarpeeksi. Muista palkita hevosta aina oikeasta reagoinnista, lue lisää ideoita artikkeleista: TUIRE KAIMIO – HEVONEN OPPII KOKO AJAN ja HEVOSEN KIITTÄMINEN.

 

Harjoitukset hevosen kanssa:

1. Ota viikottaiseen harjoitteluun mukaan käsijarru pois päältä – treenit! Voit myös soveltaa videon treenejä jokapäiväiseen veryttelyyn. Katso miten videonkin hevonen innostui kun sitä selkeästi ja johdonmukaisesti kiitettiin eteenpäinpyrkimyksestä helppojen tehtävien kautta! Mieti millä muilla tavoilla voit motivoida hevostasi liikkumaan reippaasti eteen. Video: KÄSIJARRU POIS PÄÄLTÄ – MOTIVOIDAAN LIIKKUMAAN ETEEN.

2. Hankalammat ja kootummat liikkeet usein hidastavat hevosta ja huonontavat eteenpäinpyrkimystä. Yhdistä esim. pohkeenväistöön reipas eteenpäinratsastus, katso lisää: ETEENPÄINPYRKIMYKSEN PARANTAMINEN POHKEENVÄISTÖSSÄ. Mieti mikä liike teille on hankalaa ja missä ratsastus muuttuu helposti pumppaamiseksi. Lyhennä liike / harjoitus ihan muutamaan askeleeseen, jonka jälkeen reipas eteenpäinratsastus. Harjoita liikettä vain näin vähintään muutaman viikon ajan ja huomaat eron!

3. Usein hevosen eteenpäinpyrkimys kärsii jos hevonen jännittää. Katso videolta Irina Kokon vinkit miten saadaan käyntiä rennommaksi ja näin sujuvammaksi! Video: TREENIT JATKUU, IRINA KOKKO JA LAKEUDEN IHME