Eteenpäinpyrkimystä voidaan ja kannattaakin vahvistaa ihan käyntiharjoituksillakin, eikä samantien vain laukassa, mikä saattaa olla hankalampaa sekä ratsastajalle että hevoselle. Nyt tämän treenin kolmannella viikolla on toivon mukaan saatu jo sen verran iloa ja rentoutta tekemiseen, että voidaan lisätä treeniin myös reippaita laukkaharjoituksia sekä kentällä että maastossa! Teoriassa käydään läpi istuntaa, tasapainoa ja jalkojen asentoa.

Teoriaharjoitukset:

1. Ratsastajan hyvä tasapaino tekee hyvän vakaan istunnan ja antaa turvallisuudentunnetta ratsastajalle reippaampaankin menoon! Katso yleisimmät tasapainon virheet ja niiden korjaukset: ISTUNTAHARJOITUKSIA – TASAPAINO.

2. Jalkojen oikea asento antaa mahdollisuuden niiden nopeaan käyttöön ja rentoutumiseen. Katso artikkelista jalkojen yleisimmät asentovirheet ja mistä ne johtuvat: ISTUNTA – JALKOJEN ASENTO. Edistyneemmät ratsastajat voivat kokeilla Kyra Kyrklundin treenivinkkiä jalkojen oikean asennon löytämiseen: KYRA KYRKLUND – RATSASTAJAN JALKA.

Harjoitukset hevosen kanssa:

1. Käsijarru pois päältä – treeneissä jatketaan yhden avun vahvistamista kerrallaan, mutta ketjutetaan tehtäviä. Reipas eteenpäinratsastus ja hevosen kiittäminen saa käyntivoltteihinkin uutta pontevuutta! Katso video: KÄSIJARRU POIS PÄÄLTÄ – REIPPAUTTA VOLTEILLE JA SIIRTYMISIIN.

2. Dr. Andrew McLeanin nuorten hevosten harjoitus sopii kaikenikäisille hevosille. Siinä pyritään hevosen rentouteen ja käytetään selkeitä apuja ja tarkkoja tehtäviä. Katso lisää: DR. ANDREW MCLEAN – KEHU JA KANNUSTA NUORTA HEVOSTA. Kun hevonen on saatu Käsijarru pois päältä riittävän eteenpäinpyrkiväksi aloita hevosen suoristaminen Dr. Andrew McLeanin yksinkertaisella mutta tehokkaalla käynti-seis-käynti harjoituksella!

3. Tässä laukkaharjoituksessa pyrimme pitämään laukan laadun hyvänä niin että laukkajakso on riittävän lyhyt. Taas käytetään vain yhtä apua kerrallaan eteen tai taakse, ei käännetä tai väännetä, jolloin hevosen on helpompi suorittaa tehtävä ja kiitoksen kautta se innostuu laukkaamisestakin!  Katso treenivideo: ETEENPÄINPYRKIMYKSEN VAHVISTAMINEN – LAUKKAHARJOITUS

4. Treeni on pidettävä monipuolisena jotta hevonen sekä ratsastaja pysyvät virkeinä. Maastoilu on hyvä keino tähän ja eteenpäinpyrkimys on maastossa usein parempi kuin kentällä tai hallissa. Olosuhteiden mukaan maastossa voi myös tehdä erilaisia kouluratsastusharjoitteita. Tässä pellolla kuvatussa treenivideossa pyritään venyttämään helposti hevosen ylälinjaa ja sitä kautta parantamaan eteenpäinpyrkimystä ja laukan laatua: PARANNA LAUKAN LAATUA JA ETEENPÄINPYRKIMYSTÄ.