Hevosille on aina perinteisesti syötetty porkkanoita. Ne maistuvat hevosille hyvin ja sisältävät runsaasti beetakaroteenia, jonka hevosen elimistö muuttaa A-vitamiiniksi . Porkkanan sisältämät vesiliukoiset kuidut puhdistavat suolistoa, parantavat suolen toimintaa ja ruoansulatusta.

Porkkanassa on paljon vettä, sen vesipitoisuus on korkea, n. 80-90%. Porkkanoiden energia-arvo onko alhainen, joten niitä voidaan hyvin syöttää hevosen vapaapäivinä tai sairastaessa. Vasta n. 10 porkkanakilosta hevonen saa yhtä paljon energiaa kuin kilosta kauraa.
Porkkana sisältää n. 11 mg beetakaroteenia per 100 g. Mitä punaisempi porkkana on, sitä enemmän siinä on beetakaroteenia. Beetakaroteeni vaikuttaa esimerkiksi silmien näköpigmentin muodostumiseen verkkokalvolla ja edistää ihon ja limakalvojen hyvinvointia. Jos hevonen saa hyviä porkkanoita 1-1,5kg päivässä, riittää se yksin tyydyttämään hevosen päivittäisen A-vitamiinin tarpeen. Porkkanoiden sanotaankin vaikuttavan edullisesti kavioiden ja karvan kuntoon, sekä parantavan vastustuskykyä, kaikki positiivisia asioita jotka liittyvät A-vitamiinin tehtäviin.

Porkkana sisältää myös runsaasti mineraaleja kuten kalsium, rauta, kalium ja fosfori. Se sanotaan puhdistavan verta, auttavan väsymykseen ja anemiaan ja parantavan ihottumia ja ihon laatua. Porkkanalla on antiseptisiä ja antibakteerisia ominaisuuksia, joiden ansiosta se on oivallinen immuunijärjestelmän tehostaja. Porkkanassa on myös runsaasti C-vitamiinia, joka stimuloi valkosolujen tuotantoa ja toimintaa, mikä on immuunijärjestelmän tärkeimpiä tekijöitä.

Porkkanoissa on sokeria, joten niiden syöttöä kaviokuumeelle alttiille, Cushingin syndroomaa tai muuta insuliiniperäistä tautia sairastavalle hevoselle ei ole välttämättä suositeltavaa.

Porkkanat on aina putsattava huolellisesti ennen syöttöä. Niitä ei saa myöskään syöttää jäätyneinä tai mädäntyneinä. Ruokansa ahmiva hevonen saattaa yrittää syödä porkkanan pureskelematta, jolloin on ruokatorven tukos vaarana. Sen ehkäisemiseksi kannattaa porkkanat pilkkua pitkittäin ohuiksi siivuiksi.

Kuten aina uuden rehun kanssa, aloita porkkanoiden syöttö vähitellen. Aloita antamalla puolikas porkkana siivuiksi leikattuna kaksi kertaa päivässä. Nosta määrää muutamiin porkkanoihin kahden viikon aikana. Hyvin puhdistettuja porkkanoita voidaan syöttää useitakin kiloja päivässä. Ainoa haittapuoli taitaa olla hinta, mutta monella tallilla on mahdollisuus ostaa säkkiporkkanoita, jotka ovat kuitenkin huomattavasti kaupan porkkanoita edullisempia.