Puomikoulu on 10 osanen sarja, jossa harjoitellaan puomi- ja kavalettityöskentelyn perusasioita videoiden, artikkelien sekä tehtävien avulla. Tässä osassa harjoitellaan ravipuomia vinolla lähestymisellä.

Ravipuomi vinolla lähestyminen:

  • Parantaa sekä hevosen että ratsastajan tasapainoa ja ketteryyttä
  • Valmistelee hevosta uusintaradan lähestymisiin
  • Hyvä harjoitus suoristukseen ja hevosen suorana pitämiseen
  • Parantaa ratsukon yhteistyötä

puomi_vinot-lahestymisetVinoja lähestymisiä tarvitaan uusintaradoilla, puomilla ravissa harjoittelu onkin hyvä tapa aloittaa uusintaharjoittelu. Näin sekä hevosella, että ratsastajalla on enemmän aikaa tehtävän suorittamiseen ja puomeilla harjoittelu on turvallisempaa.

Voit tulla vinoja lähestymisiä erilaisilla kulmilla, loivemmin tai jyrkemmin, kunhan päätät ratsastettavan tien etukäteen ja pitäydyt siinä. Aloita aina helpommasta tehtävästä. Suoraa ratsastustietä auttamaan voit laittaa kartioita ennen ja jälkeen puomin tai käyttää kulmia hyväksi kuten videolla tehdään. Katso, että hevonen pysyy suorana, usein kokematon hevonen yrittää kääntyä ennen puomia ns. normaaliin kohtisuoraan lähestymiseen. Tarvitaankin harjoittelua, että sekä hevonen että ratsastaja kokevat vinot lähestymiset yhtä tavanomaisiksi kuin suoratkin lähestymiset.

Ravipuomia vinolla lähestymisellä voit tulla harjoitusravissa, kevyessä ravissa tai kevyessä istunnassa. Voit myös vaihdella tempoa. Mutta aluksi normaali kevyt ravi, normaalissa hyvässä tahdissa on varmin valinta. Hevonen saattaa hieman yllättyä vinosta lähestymisestä ja tehdä hieman normaalia isomman askeleen, jopa pienen hypyn. Pidä keskivartalon tuki puomia lähestyessä, näin pysyt liikkeen mukana puomillakin.

Vino puomi parantaa ratsukon yhteistyötä, tasapainoa ja ketteryyttä. Se on myös mielenkiintoinen ja vaihtelua antava, mutta kuitenkin yksinkertainen tehtävä. Hevosen täytyy hyvin keskittyä puomia lähestyessä, vähän kuten ravatessa juurien yli metsäpolulla. Muista kiittää hevosta onnistuneista suorituksista!

Katso kaikki PUOMIKOULUN osat!